Het was vanmorgen druk bij het ontbijt, de mensen stonden te popelen om met rugzak de Sachsische Schweiz in te gaan of met de rubberboot de Elbe te trotseren. Een echt Duits weekend dus. Nu begreep dat er bijna geen kamers vrij zijn. Zelf sprong ik om 10 uur niet enthousiast op de fiets. Het miezerde en dat heb ik de hele trip nog niet gehad.

Het eerste wat ik tegen kwam was het pontje bij Konigstein na 5 km trappen. Daarna de mooi stad Pirna en vervolgens het wereldbekende Dresden, plat gegooid tijdens de tweede wereld oorlog maar prachtig gerestaureerd. Natuurlijk bezocht ik de Frauenkirche en ook de zeer uitgebreide onderkerk oftewel de catacomben.

Ook de rest van de stad was dik de moeite waard. Het was Zaterdag dus wat drukker dan normaal volgens de Burgemeester.

Die gekke panty die ik draag is mijn thermo onderbroek. Het was nogal fris vanmorgen en ik had niet anders. Toen ik na een tijdje de stad uitreed begreep ik pas waar die drukte vandaan kwam.

Na Dresden werd het een saaie rit. Langs de Elbe en min of meer lege fiets paden. Alleen het vinden van onderdak was weer knudde. Er is in de buurt een groot festival aan de gang en de bezoekers nemen veel overnachting plekken in beslag. Bij een van de pensions waar ik een kamer vroeg waren allemaal oude cowboys, net echt. Ze waren zo fijn aan het cowboytje spelen, maar een foto maken mocht niet.

Uiteindelijk een kamer gevonden in de hele(alweer) mooie stad Meiben. Ook hier is een manifestatie gaande, het is heel gezellig in het centrum. Ook heb ik vandaag de burcht beklommen met een prachtige Dom erop. Ik had vandaag een religieuze bui. Dat kwam omdat ik in Frauenkirche een kaarsje had opgestoken en het weer gelijk opknapte.

Het was een hele klim maar er was ook een schitterend concert gaande in de Dom. Terug lopend passeerde ik nog een toegangspoort

Ondanks dat het heel erg druk was bij de eet gelegenheden vond ik een vrij tafeltje bij de plaatselijke Griek, en heb lekker gegeten.

2 thoughts on “Meiben dld

  1. Hoi Cees. Een tijdje aan het zoeken geweest naar Meiben. Kwam er na enige tijd achter dat het geen B maar een ringel s moet zijn, dus Meissen. Kon het vinden omdat het dicht bij Dresden lag. Zijn wij ook geweest. Indrukwekkend zoals ze inmiddels alles weer hebben opgeknapt. Veel fietsplezier nog. Groet.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.