De zon scheen al vroeg en het beloofde een mooie zondag te worden. Het ontbijt smaakte voortreffelijk en toen ik naar buiten keek straalde de dag me tegemoet.

De rit was echter knudde, eerst gravel paden en de grens heb ik niet gezien. Het eerste gedeelte in Tsjechië fietste ik langs een drukke doorgaande weg. Cheb is een mooie stad om in te rijden maar ook wel wat vervallen. En de linke broeders bij de geldautomaten bevielen me ook slecht

Na Cheb kwam ik in de Bohemen op slechte wegen en langs verlaten en vervallen dorpjes. De wegen gingen steil omhoog en omlaag. Heel saai dus, bij Dolni Zandov heb ik de route verlaten en ben mijn eigen weg gegaan. Dat was een goede greep, ik kwam over betere minder steile wegen en ook al gauw bij een mooi buiten met een prima restaurant erbij. Waar ik heerlijke knoflooksoep en daarna een grote salade heb gegeten.

Daarna was het nog een kleine 15 km naar het mondaine Marienbad, waar ik in het centrum een fijn hotel vond. Voor het eerst een kamer met twee verdiepingen.

Natuurlijk heb ik ook heilzaam bronwater gedronken en een flinke wandeling door de stad gemaakt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.