Een van de zes mooiste schepen welke ik op zee of in een van de havens in Zuid. Altijd bewonderde de Cap San Diego en zuster gebouwd rond 1962 waren het de mooiste fruitjagers. Scherp gesneden er erg snel Gelukkig heeft men dit schip gered van de sloop.

In Stade was erg regenachtig maar het hotel was gelukkig goed. En na een heerlijk ontbijt weer op de fiets met een bewolkte en kille lucht maar wel droog. Tot 13.00 uur toen Pluvius weer actief werd.

De rit langs de Elbe was weer mooi met veel zeevaart op de rivier. Bij Finkenwerder met een voet-fietsveer naar de overkant en vandaar langs de oude villa’s etc. richting Hamburg. Langs de historische haven en wallenkant op naar Sankt Pauli. Dat is in de loop van de jaren erg veranderd en ik kwam dan ook geen oude kennissen meer tegen.

Na een fijne regen rit door de binnenstad  waar ik overigens geen overnachtingsplek kon vinden kwam ik pas laat buiten de stad.

Ook daarna viel het niet mee en uiteindelijk ben ik gestrand in het kleine dorpje Altergamme waar ik bij een ouder echtpaar op de bovenetage slaap (Bike&Bed).

​Een van de vroegere zeilschepen van de nu hele grote Rickmers Line. Inmiddels is ook deze rederij in de financiële problemen geraakt door de malaise in de containervaart.​

3 thoughts on “Altengamme, Duitsland

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.