Koud zat ik op de fiets of het begon weer eens te regenen. Na de bui werd het nog best aangenaam. De route volgde de Ruhr en na het passeren van de grens de Roer. Het ging over mooie smalle blubberige paden. De fiets is ondertussen onherkenbaar geworden van de modder.

Op de pont bij Kessel.
Op de pont bij Kessel.

Later werd de Maas mijn loods en volgde wederom een mooi stuk Noord Limburg. Jammer dat het pontje bij Blitterswijck uit de vaart genomen is in verband met de hoge waterstand. Nu moest ik de Maas over via de enige brug in Nederland zonder verlichting. Deze brug ligt niet ver van het voormalig militair luchthaven bij Weeze. Om militaire redenen mocht er geen verlichting op. Dit hoorde ik van een oudere man die een tijdje met me opfietste.

image

Gestopt ben ik in Well. De lucht werd weer grijs en de auberge vond er na bijna 100 kilometer fietsen ook mooi uitzien.

image

Het is een oude postkoets wissel plaats. De trotse eigenaar heeft me de slijt sporen van de wielen laten zien, bij de ingangen van de postkoets stallingen.

image

3 thoughts on “Well, Nederland

  1. Bijna thuis Cees, wat hebben wij weer genoten van je prachtige verhalen en foto’s, en wat een water heb je te verwerken gehad. Maar je hebt de moed er goed ingehouden, petje af hoor! Hopelijk heb je de laatste dagen droog weer. Groetjes van John en Annelies

  2. Weer op Nederlandse bodem, wat een mooie reis Cees, jammer van de regen, je moest bijna waterfietsen?
    We hebben genoten van de verhalen?
    Groetjes Frank en Monique

  3. Ik heb een aantal keren gereageerd op je reis commentaar maar weet niet of die hebt ontvangen.
    In ieder geval een prachtige fiets reis, spijtig van de vele regen. Verder succes, de reis eindigt zijn einde.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.