Vanmorgen vertrokken in de regen, daarna droog en wat onweer onderweg. Voor een flinke bui even een overdekt terras opgezocht. Voor de rest een mooi vlak ritje gereden. De mooie ommuurde stad Montagnana met een bezoek vereerd.

image

image

Deze stad is beroemd om zijn ham (prosciutto) en om zijn indrukwekkende stadsmuur met maar liefst 24 torens. Onderweg zag ik ook nog een paar autootjes staan, waar vele van ons nog steeds nachtmerries van hebben. Mijn Fiatjes 500, 600 en 850 kon je als je stil was horen roesten. Het geluid alsof je een hand zout in de sneeuw gooit.

image

De rit ging verder langs de rivier de Adige. Erg gezwollen door de regen en smeltwater.Het fraaie fietspad erlangs liep over de dijk en slingerde met de rivier mee door het landschap tot in Verona.

image

Op het moment dat ik Verona binnenreed, regende het weer. Dus snel een hotel geboekt en na het douchen de stad in. Verona is wel heel erg mooi en dat weten meer mensen. Je kunt bijna over de hoofden lopen.

De arena
De arena
Berkels Weegschaal
En nog meer nostalgie, deze van Berkels worden nog steeds nieuw verkocht, evenals de simpele Olland weegschalen

Morgen ga ik weer vrolijk de Alpen in maar eerst ga ik uitzoeken of er een boot vaart van Badolino tot Tortole op het Gardameer. Dat lijkt me ook wel eens leuk en het scheelt ongeveer 70 km fietsen.

2 thoughts on “Verona, Italië

  1. Hallo Cees
    Vandaag heb je volgens ons goed weer gehad. Wij waren bij je in de buurt. Hebben nog naar je uitgekeken en in gedachten zien fietsen op die dijkjes langs de Adige. Wij trekken verder naar het zuiden en wensen een mooie rit over de Brennerpas. Bedankt voor je leuke verslagen. Goede reis Marga en Henk.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.