Na een heerlijk ontbijt stapte ik op de fiets op weg naar weer een fijne rit. Het regende een beetje, daar moet een mens tegen kunnen dus gelijk de regen jas maar aan.

Na een paar kilometer begon het al iets harder te regenen. Heerlijk op de openvlakte waar geen mogelijkheid is om te schuilen.

Ruim 30 kilometer verder kwam ik in de mooie stad Murnau am Staffelsee (688 meter) daar begon net de optocht ter ere van het 500-jarig bestaan van het Reinheidsgebod (schoonbier). De fanfare voorop, oude paardenkarren en mensen in klederdracht er achteraan. Daarachter ik met de fiets aan de hand door de enige en belangrijkste straat. Na 60 meter stopte de muziek plotseling omdat het hele muziek korps ging schuilen voor de alsmaar toenemende regen, iedereen trouwens. Alleen de paarden en de menners lieten zich nat spoelen.

image

Toen ben ik ook maar gaan schuilen in een bakkerswinkel. De lucht werd voller en grijzer en het ging steeds harder regenen. Zonde van al die leuke kraampjes en de biertaps etc.

image

Na enige tijd de situatie in ogenschouw te hebben genomen besloot ik de trein te nemen. Via München en Stuttgart ben ik uiteindelijk in de prachtige studenten stad Tübingen beland. Onderweg veel nattigheid gezien en direct na aankomst ook.

image

Ik hoop dat het morgen iets droger is om de reis te vervolgen. Mijn insteek om wat kilometers van de Alpen weg te komen om zodoende minder kans op regen te hebben lijkt niet te zijn gelukt.

Een mazzel had ik wel, het stoof niet!!!
Een mazzel had ik wel, het stoof niet!!!

One thought on “Tübingen, Duitsland

  1. Nou lekker is dat, kun je het belangrijke evenement, 500-jarige bestaan van het “Reinheitsgebot” vieren met onze oosterburen en de grondleggers van deze regeling, ga je verder…

    Jammer van het erg slechte weer, maar wel weer hele mooie foto’s.

    Heel veel liefs, vanuit het zonnige Heemskerk!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.