Gisteravond in Verona op het plein voor de arena speelde een goede country band. Het bijzondere was dat er wel 800 Italianen stonden te line dansen, compleet met cowboy hoed. Het was een verrassend spectaculair gezicht. Dezelfde of ander figuurlijk zaten vandaag op de fiets. Het was tenminste druk op het mooie vrij liggend fietspad welke ik vandaag volgde. Het weer was er ook naar.

Vertrek uit Verona.
Vertrek uit Verona

De weg voerde langs wat misschien wel het grootste kunstwerk alhier. Een kanaal die ik al bijna 100 km geregeld oversteek, langs rij en dan weer een tijdje kwijt ben.Het fietspad erlangs is spectaculair met vaak diepe afgronden en aquaducten. Soms loopt hij door een tunnel, uitgeboord in de bergen.Dan moet je even op de pedalen omdat het fietspad over de berg loopt. Soms met wel 12/14% stijging, dan ben je gelijk weer bij de les.

Canale Medio Adige
Canale Medio Adige

Langs het de weg staan ook regelmatig bomen met heerlijke vruchten, voor mij nieuw maar voor de veel lui bekend. Het lijkt wat op een zwarte framboos maar erg lekker.

image

Uiteindelijk ben ik gestopt na 110 kilometer in het mooie Trento (Trente) alwaar natuurlijk weer een feestje is. Ik slaap in een soort jeugdherberg en de was hangt te drogen.

image

image

One thought on “Trento (Trente), Italië

  1. Cees weer mooie verhalen en foto’ , maar pas op wat je schrijft!
    Sprak net Ina en die is jullie aan het inschrijven voor line-dansen. Veel plezier en geniet Cees met de voortgang van je trip. Gr Jan en Loes

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.