De heilige Franciscus van Assisi leidde mij vanmorgen rechtstreeks naar een oude fietsenmaker. De man had een benzinepomp annex fietsen winkel. De fiets had schakel problemen. In Rome konden ze het probleem niet oplossen. En daarna volgden zaterdag en zondag. Afijn de beste man ging op een krukje zitten en vele keren onderbroken door benzine klanten met vele gezelligheidspraatjes heeft hij de klus geklaard. Hij wilde er niets voor hebben, maar dat deed ik niet. De fiets rijdt weer als een zonnetje.

image

Na een prachtige rit door de vallei heb ik ondertussen Umbrië verlaten en ben Toscane ingereden. Dat ging natuurlijk niet zonder slag of stoot. Want het fietspad (zie foto) was geblokkeerd. Natuurlijk na vele kilometers fietsen. Keren, terug fietsen en alternatief zoeken. Er was een aardverschuiving geweest of zo.

image

De rest van de dag zat alles mee, behalve de wind. Wel leuk dat de Giro een gedeelte over dezelfde route heeft gereden. Vele bekende namen stonden nog op de weg gekalkt.

Wederom vele hele mooie stadjes gezien en ook mooie dorpjes. Fijne ontmoetingen gehad met veel fietsers op de heenreis naar Rome. Ook goede tips gekregen met betrekking tot overnachtingen en zo. Een ervan, een dame uit Eindhoven stond prachtig te zingen in de kathedraal van Citta di Castello.

image

Sansepolcro is ook weer zo’n hele oude ommuurde stad, net als Umbertide. In Sansepolcro ga ik overnachten.

image

image

image

image
Het stadhuis van Citta di Castello.

One thought on “Sansepolcro, Italië

  1. top om te horen dat het goed gaat Cees , jammer dat je weer een paar km,ters terug moest rijden (maar daar maal jij niet om ) . Geweldig die foto’s ziet er allemaal heel erg mooi uit.
    Succes met het vervolgen van je barre tocht , wachten weer op je nieuwe verhaal en foto’s .

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.