Een prachtige fietsdag, tot 14.00 uur, toen het dagelijkse portie regen onze oosterburen weer in vervoering bracht. Hier langs de Rijn zijn ze er goed mee bezig.De camping is dicht en de overstromingsschotten zijn geplaatst.

image

Jammer is wel dat ook het fietspad langs de Rijn ook onder water ligt.De hele procedure, kaart, Garmin is op die route gebaseerd. Het is dus steeds zoeken naar de gunstigste route zonder op de autoweg te komen. Wel gezellig, door leuke dorpjes ging het vandaag. Soms opvallend mooi, plaatsjes waar je anders zo langs scheurt. Maar goed vanmorgen heb ik eerst een tijd opgefietst met ene Henk uit Lochem. Hij in het geel ik rood heel gezellig en we schoten lekker op. Bij de Deutsche Ecke zijn we ieder weer zijns weegs gegaan.

image

Remagen waar ik nu overnacht, verwierf zijn grootste bekendheid in 1945 toen de geallieerden hier de eerste Rijnovergang forceerden.De spoorbrug viel slechts licht beschadigd in hun handen. Tevens wordt in de plaatselijke neogotische Apollinariskirche het hoofd van de eerste bisschop van Ravenna bewaard. Dit is voor de kenners belangrijk. Waar de rest van de bisschop is gebleven vertelde niemand mij.

image

Ik dacht dat deze dokter er meer vanaf wist, maar toen ik het verder keek, zag ik zijn ware professie.

image

One thought on “Remagen, Duitsland

  1. Hallo Cornelis,
    We zijn een tijdje uit de lucht geweest omdat we door onze buitenlandbundel heen waren. Jammer dat je het zo slecht treft met het weer. In heel centraal Europa is het weer van slag. Ook in ItaliĆ« was het elke middag wel een onweersklap met een bui. Op elke camping was het ‘s-avonds soppen en in de nacht en ochtend droog. We zullen jou niet meer treffen want we zijn inmiddels in Castricum (waar het al de hele week mooi schijnt te zijn). We genieten van je verslagen en wensen je nog een goede trip. Houd de spieren nog een paar dagen warm, na het weekend zou het beter en warmer worden. Groetjes Marga en Henk

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.