De mooiste jeugdherberg liet ik vanmorgen achter. Een prachtige kamer en heerlijk eten gaven een voldaan gevoel evenals het Duitse enthousiasme voor Belgiƫ gisteravond. Ze hebben echt een hekel aan de Italianen. Tevens heb ik nog een tijdje zitten praten met de Zwitserse theoloog Peter Spinatsch. Een aardige vent van Nederlandse komaf overigens.

image

Al snel passeerde ik de stad Ladenburg, waar naar vanuit Amsterdam (ICL) regelmatig tankwagens en scheepsladingen w.pac verladen worden.
Ik verwachtte een kille stad met veel chemische industrie. Niets was minderwaar. Het een prachtige weinig toeristische Altstadt met mooie straatjes etc.en de industrie op gepaste afstand.

image

Na Ladenburg werd het wat saai, bossen volgde landbouw op en andersom. Gelukkig had ik nog wel belangstellende blikken van wat dieren.

Ezels altijd nieuwsgierig
Ezels altijd nieuwsgierig
Deze wilde niet gezien worden
Deze wilde niet gezien worden

 

Na nog wat ontmoetingen met Rome gangers stak ik bij Oppenheim de Rijn over om tussen de wijnranken door naar Nieder-Olm te fietsen. Over Nieder-Olm valt niet veel te zeggen. Gewoon en gezellig wijnstadje.

image

image

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.