Gisterenavond tot laat door Firenze gelopen en vele mooie plekken bezocht. De beroemde dom was helaas gesloten voor toeristen. Ik ben natuurlijk pelgrim en mocht dan ook wel naar binnen. Er was een mis gaande. Na afloop van de mis kreeg ik nog een snelle privé rondleiding. Uiteindelijk was ik laat terug in mijn hotel.

Vanmorgen na een uitstekend ontbijt dan ook laat vertrokken. Het was alweer druk in de stad en na langs de Arno fietsend, kwam ik algauw in de buitenwijken en vervolgens de steile wegen terecht.

Firenze van boven
Firenze van boven

Bij aan wijnbouwer even op visite geweest, hij verbouwde ook olijven. Heb geen wijn geproefd overigens. Het was me nog te vroeg en dan zakt het naar de benen.

image

Vele kilometers verder ontwaarde ik een heel oud kerkje met enige krotten er omheen. Dat wilde ik van dichtbij bekijken. Het bleek een commune te zijn met enige oudere wereldvreemde figuren. De mafketel die met me in gesprek ging had het maar over autolampen, deze zijn duivels en tasten het aardse genot aan? Toen hij vroeg naar mijn nationaliteit en ik zei Nederlands begon hij over Johan Cruyff. Ik zei die is dood. Dat kon hij niet geloven…..???!!! Wat marihuana toch met je hersens doet! Maar een foto maken mocht niet van hem. Afijn de rit ging verder, de weg ging hoger en hoger. Bij de bottelarij van de waterbron van Panna heb ik de bidons weer gevuld.

Acqua di Panna
Acqua di Panna

Uiteindelijk vond ik een mooie stacaravan op Camping Il Sergente, bovenop Monte di Fo’. Morgen ga ik richting Bologna.

image

image

image

WK Wielrennen
Geen helm op, herinnering aan de Wk wielrennen in Firenze.

4 thoughts on “Monte di Fo’, Italië

  1. Cees,
    we genieten weer van je verhalen. Ga zo door. We kijken er dagelijks naar uit.
    Mocht je nog een of andere Dodge tegen komen, doe hem dan maar de groeten van me. 🙂

  2. Cees wat een mooie foto,s en leuke verhalen ga zo door .
    Die foto van gister in de processie liep jij toch ook wel mee he ??
    Nou nog veel plezier en rustig aan he groetjes Aad en Annet .

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.