Na een gezellige voetbalavond (ik was om veiligheidsreden voor Duitsland) moest er nog wat worden nagepraat. Wat is de reden dat Nederland niet meedoet oftewel, was ist loss, vroegen ze mij. Om mijn land niet af te vallen vertelde ik maar dat ze altijd mee hebben gedaan, maar nu ook wel eens wilden kijken. Ze geloofden mij niet.

image

Over de rit valt niet veel te zeggen het was droog of het regende. Als de zon scheen was het gelijk lekker warm. Op een goed moment vroeg ik aan iemand de weg, terwijl de man het mij stond uit te leggen kwam er een ander bij. Die laatste liet zijn invalide vrouw in haar kar staan. Hij wist het beter, afijn de mannen krijgen ruzie. Ondertussen begint het te regenen en ik ga onder de luifel van de supermarkt staan. De mannen ruziƫn nog verder en de arme vrouw maar roepen dat ze nat werd. Het duurde nog even voor de lucht geklaard was.

image

Daarna weer verder met af en toe een bezoek aan de bakker. Verder weinig beren op de weg, nou ja een paar.

image

Over dieren gesproken, regelmatig zie je ze, zoals in Italiƫ, dassen en slangen. In Oostenrijk diverse bunzings, eekhoorns en natuurlijk de koeien , overigens na de beren de enige die wilden poseren. Hier zijn het vooral herten.

image

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.