Eerst even een correctie, de eerste rivier die ik vanmorgen overstak was de Idice en niet de Po. Dat was na ongeveer 10 km fietsen van het centrum van Bologna tot de route.

Gisteravond was het relatief rustig in de stad, het regende en mede daardoor hoefde de massaal aanwezige M.E. niet in actie te komen voor de verwachte demonstraties van Lega Nord. Er stonden wel wat schreeuwende figuren maar hun geluid viel weg tegen het stadse rumoer.

image

Al snel volgde ik weer prachtige landweggetjes en rustige dorpen. Natuurlijk weer met mooie kerken, vaak met een bankje en een kraantje. Regelmatig kwam ik ook fietsers tegen die onderweg zijn naar Rome. Het was een fijne vlakke rit met de wind uit de goede hoek. In het mooie Marrara, een klein plaatsje, even een grote kerk bezocht. De pastoor heeft volgens mij een mooie bijverdienste. De kerk staat midden tussen de fruitbomen, met Gods wil is een goede oogst altijd gegarandeerd.

image

Er is erg veel fruit- en groenteteelt in de Povlakte dat vaak erg Nederlands aandoet. Later op de dag fietste ik door mooie historische en fietsvriendelijke stad Ferrara. Gesticht in 753 werd het al snel belangrijk. In 1391 hadden ze hier al een universiteit. De stad heeft ook erg mooie tradities zoals de jaarlijkse paarden rennen en op dezelfde dag ook het rennen door jongens en meiden door de nauwe straten. Een goedmoedig overblijfsel uit vroegere tijd toen de hoeren en joden werden gedwongen tegen elkaar te lopen.

image

Al snel na Ferrara stak ik de Po over, ook hier is veel regen gevallen de laatste paar dagen. Zelf ben ik er fijn tussendoor gefietst.

image

Uiteindelijk een hotelletje gevonden in Fratta Polesine. In deze plaats staan 6 Venetiaanse villa’s waarvan de rond 1560 ontworpen villa Badoer wel de bekendste is met erg mooie fresco’s. Morgen aan het eind van de middag is de pret weer over, dan doemen de eerste alpen uitlopers alweer op.

image

One thought on “Fratta Polesine, Italië

  1. Wat een prachtige route heb je uitgezocht zeg, wat een mooie dorpen, gebouwen en natuur. Ja, nu de bergen weer in Cees, maar dat gaat je ook weer goed af. Groetjes van John en Annelies

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.