Droog was het vandaan de hele dag. En een prachtige rit door Noord Limburg, de Ooijpolder en de Betuwe. Met vele ooievaars nesten onderweg.

image

Ook natuurlijk andere beesten.Het begon al met mooie bossen en het uitbundig gefluit van de vogels en van mij. Het verliep ook voorspoedig, na ruim 60 kilometer was ik via de Ooijpolder in Nijmegen. Daarbij fietste ik ook weer een tijdje in Duitsland.

image

In het kleinste plaatsje van Nederland, Persingen, passeerde ik de bij kenners zeer bekende en authentieke (Vierdaagse) camping de Wijde Blick.

image

Vervolgens langs de totaal vernieuwde noordelijke Waalzijde bij Nijmegen. En langs de Waaldijken richting Elst.

image

Ik stopte in het kleine dorpje Eck en Wiel waar een kleine B&B mijn onderdak is voor de komende nacht. Morgen de laatste 115 kilometer en dan zit deze reis er alweer op. Totaal zal er dan 2275 kilometer zijn afgelegd in 24 dagen. Het was/is een mooie tocht. Een foutje heb ik gemaakt en dat is de richting. Volgens mij is het veel mooier om naar Rome toe te fietsen. Het weer tja, daar doet geen mens wat aan.

imageDat bedoel ik zo'n kerk moet je eerst zien en dan de Sint-Pietersbasiliek. En niet andersom.
Dat bedoel ik zo’n kerk moet je eerst zien en dan de Sint-Pietersbasiliek. En niet andersom.

 

7 thoughts on “Eck en Wiel, Nederland

 1. Heee Ome Cees, Ik ben weer hartstikke trots!!! Nog even doortrappen en dan is Breedweer weer in zicht. Goede reis nog en bedankt voor de mooie verhalen en foto’s . Groetjes, Mark en Judith

 2. Cees , we hebben weer genoten van je verhalen en zeker van de foto’s. Het was weer super…
  Het thuisfront zal ook wel weer blij zijn om je weer thuis te hebben.
  Groetjes van Gerard en Anneke ….

 3. Cees succes met de laatste kilometers ! het was weer super om jou te volgen . Verhalen vol humor en pracht foto’s !
  nu maar weer snel naar de fam. lekker weer met Ina boodschappen doen en heerlijk op je 2 kleinkindertjes passen. jaja Cees wakker worden het normale leven gaat weer aanvangen ( en niet te vergeten te starten met je linedance lessen ).
  Groetjes en tot snel maar weer , Jan en Loes

 4. Cees wat hebben we genoten van je mooie verhalen , en prachtige foto’s , en zijn natuurlijk onwijs trots op je !!
  Nu het laatste stukje nog , goede reis verder , en tot zaterdag
  groetjes Henk & Agnes

  1. Cees bedankt voor je mooie verhalen en foto,s. Nu nog de laatste lootjes.Goede reis nog verder en tot ziens weer bij Piet van Deudekom.
   Groetjes van Cor en Gonny.

 5. Cees het was weer een prachtige reis en ik heb genoten van je verhalen en je prachtige foto’s. Het was geweldig. Tot de volgende reis en….. Geniet nu weer van je vrouw, kinderen en kleinkinderen.

 6. Het moet een prachtige reis zijn geweest. Veel mooie foto’s, veel contacten en veel mooie zichten enz.
  Inderdaad, het is veel aangenamer van thuis naar een bestemming fietsen. Aan het weer kan je niks doen dan het ondergaan. Proficiat en op naar een nieuwe uitdaging voor volgend jaar. groeten Daniel

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.