Het was mistig en nat vanmorgen, dat zal wel aan de hoogte gelegen hebben. De hele dag ben ik wel erg veel motoren tegen gekomen. Omdat ik het bord “Imola 45 km” passeerde, dacht ik aan races. Navraag leerde echter dat het een bekende toertocht betrof. De vergezichten werden nadat de lucht opklaarde steeds mooier.

image

Daar ik een relatief korte afstand fietste (65 km) arriveerde ik al om twee uur in Bologna. Het is hier erg druk en gezellig. Vandaag vieren de Italianen de dag van de Republiek, dat doen ze elk jaar weer op 2 juni. Dat betekent veel slenteren door het prachtige centrum waarvan de helft van de winkels open zijn. De gelateria’s allemaal open.

Flut Bar
De eigenaar snapt maar niet dat zijn tent niet loopt loopt.

Op de lange weg naar het centrum proefde je al de sfeer van de stad. Ontspannen en niet te toeristisch. Via de toeristen informatie, dat wel, bekwam ik een hotel in het centrum voor een redelijke prijs. De fiets staat bij de overburen in de stalling.

image

Ook vroeger (rond het jaar 1100) ging het wel eens fout zoals bij Torre Degli. Hij is 98 meter hoog en staat 2.5 meter uit het lood. De kleinere ernaast Torre Garisenda is 48 meter hoog en staat 3.2 meter uit het lood. 250 jaar terug hebben ze deze toren om veiligheidsreden maar ingekort.

image

Natuurlijk even een kerkje bezocht.
Natuurlijk even een kerkje bezocht.
image
En de slager

Vanavond is er nog veel te doen in de stad. Morgen na het ontbijt kruis ik de Po en beland ik in de Povlakte dat worden zo’n 200 km redelijk vlakke wegen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.