Het was al vroeg druk op het plein voor de kathedraal in Lourdes.Hele hordes mensen liepen er achter hun vaandel of vlag aan.Ik was er ook maar dan om een stempel te halen.
Nadat ook dat weer geregeld was verliet ik het door de commercie en het geloof overgoten Lourdes.
Met aan mijn linker kant de in nevelen gehulde pyreneeën kwam ik algauw op een slecht drassig mtb pad.In een van de bochten stond er opeens een berg geit tegenover me,hij schrok en ik schrok simultaan. Maar het beest sprong omlaag erg steil,ik heb hem nog nagekeken maar hij viel niet.

image

Vervolgens in Arudy even geluncht een terwijl de nevelen optrokken kwamen de granieten mastodonten te voorschijn.
Het klimmen begon al  snel en het ging niet eens onaardig.

image

Na een prachtige rit eindigde ik uiteindelijk in een heel mooi dorpje op een van de flanken van Col du Somport.
Overnachten doe ik in een heeel oud abdijtje die nu dienst doet als Refugio.

image

image

image

Morgen heb ik een beetje pech,omdat de weg  van 8.00 tot 14.00 uur is afgesloten ivm met een wieler evenement waar meer dan 8000 mensen aan deel nemen.
Het is een toerrit over du Somport en nog wat ander gebergte in de buurt.
Ik heb nog gebeld om het afgelasten omdat ik erin tegenovergestelde richting overheen moet,maar ze luisteren niet naar mijn argumenten.

image

3 thoughts on “Sarrance, Frankrijk

  1. Wat een mooie tocht maak je Cees. Daar had ik wel bij willen zijn. Lekker dat het klimmen niet tegenvalt, Wel jammer dat je morgen zo vroeg moet vertrekken vanwege die tourclub. Een goede reis en mooie tocht door de Pyreneen; wij vertrekken weer naar La Castricumma.
    Henk

  2. Hoi Cees, we genieten weer van je verslagen en van de foto’s. Je maakt weer heel wat leuke dingen mee, maar wat ga je snel zeg !! Nog heel plezier . Groetjes van ons Gerard en Anneke

  3. Ik dacht dat de mensen in Lourdes Achter de rollator of rolstoel liepen en niet achter een vlag of vaandel dus dit is een hele verrassing voor je broer dat ook bestaat heb je in Lourdes je fiets laten zegenen ivm evt lekkebanden dat scheelt weer geld wat gebruikt ken worden in de cafe’s die je nog tegen komt onderweg . we volgen je verslagen elke dag en leven cq fietsen met je mee je broer HENK je schoonzuster Agnes.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.