Het was erg gezellig in het mooie Logrono gisteravond. In de smalle straatjes in de binnenstad was overal muziek en vertier. Ook de tapas smaakte heerlijk. De Auberge waar ik sliep bevond zich ook midden in het centrum.

Vanmorgen ben ik heel rustig opgestart, ik had mijzelf een rustige dag belooft. Om 10:00 uur vertrok ik en er volgde wederom een mooie rit onder de stralende zon, over rustige wegen. De eerste 15 kilometer volgde ik het wandelpad naar Santiago, later werden het dus rustige wegen.

image

De rit voerde me langs eindeloze wijngaarden met regelmatig ook olijfbomen.Ook passeerde ik veel bodega’s met de meest aparte namen.

image

Het werd helemaal te gek toen ik aankwam in het mooi gelegen Nájera, daar zag het zwart van het volk en dan vooral jongelui. Het feest van San Juan werd er gevierd, een soort volksfeest welke 4 dagen duurt. Vandaag was het traditionele wijn gevecht, dat wil zeggen, elkaar zo veel mogelijk onderspuiten met (rode)wijn.

image

Het feest zou spoedig aanvangen en mij werd geadviseerd om te maken dat ik wegkwam. Ik ben NIET tegen het advies ingegaan, dat tegen mijn gewoonte in. Zelf te dichtbij komen stond gelijk aan een wijn douche. Er werd  en was dan ook al aardig wat gedronken en geef ze ongelijk.

image

Uiteindelijk heerlijk door de barbecue rook gereden en mijn menu del dia genuttigd in Badarán. Had ik iets teveel gegeten of smaakte de gekoelde rode wijn te lekker? Ik weet het niet maar het koste een berg moeite om de pedalen rond te krijgen.

In een leuk parkje een dorp verder heb ik even siësta gehouden. Daarna vloog ik weer. In het fijne Santo Domingo de la Calzada vond ik een nonnenklooster. Als Auberge wordt dit door de nonnen geëxploiteerd, het is heel oud en de prijs is ook ouderwets n.l.€ 6.00 per nacht.

image

Ook hier wordt een feest voorbereid, het zal wel knallen vanavond. Tot slot een foto van de lokale kathedraal om het bewijs te leveren dat ik hier ook echt ben.

Ik schrijf dit op een tablet van 7″,mijn vingers schat ik op ruim 1/2″ als er dus rare schrijffouten zijn, sorry .

image

One thought on “Santo Domingo de la Calzada, Spanje

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.