Gisteren in de namiddag zat ik bij de haven op een bankje te genieten van de zon, toen er een oud visserman naast me plaats nam. We raakten aan de praat en hij vertelde dat hij iedere  middag de aankomst van de vissersboten hier afwacht en dan de eventuele kapotte netten boeten. Een aanvulling op zijn pensioen. Ook vertelde hij dat er in een bepaald café iedere woensdag avond verse sardientjes op de barbecue klaargemaakt werden en aan de klanten uitgeserveerd. Hij nodigde me uit. Dus ik erheen s’avond en ze waren heerlijk, met een lekker biertje erbij.

image

Om 21.30 uur ben ik naar het strand gegaan om de mooie avondzon te aanschouwen. Hier achter de bacalao droogrekken. Het was prachtig en rustig langs de kust.

image

Vanmorgen heerlijk op de fiets met een fris windje van voren en de zon vrolijk schijnend. Na korte tijd zat ik alweer op  422 meter hoogte en dat nadat ik van zeeniveau gestart was. Dan denk je weleens aan de mannen in Brussel, ze maken zich druk om de kromming van een komkommer, het vochtgehalte van de vlees tomaat en waar de parmezaanse kaas vandaan komt. Maar over horizontale fietspaden hoor je ze niet,dat moet toch kunnen in het moderne Europa. En als het echt niet anders kan omdat het te steil is, dan maar een fietssleeplift. Een proef opstelling bij de kruisberg bijvoorbeeld moet toch kunnen. Maar goed ook een oude Romeinse brug uit het begin van de jaartelling bij het mooie plaatsje Brandomil passeerde ik.

image

image

Het werd ondertussen bloedheet en ik naderde langzaam het definitieve einde van deze reis. Het hotel stond er gelukkig nog. De kamer was al gereserveerd. De km teller is gestopt bij 3.245 kilometer, 2 lekke banden en 1 lekke reserve band. Heel veel fijne mensen heb ik ontmoet en mooie gesprekken gevoerd. De grauwsluier die op de vorige tocht over ons gezin kwam is weggefietst. Dat was het doel van deze tocht.

image

Als de zon mag blijven schijnen zoals hij scheen dan kan het niet fout gaan!!!

8 thoughts on “Santiago de Compostela, Spanje (final)

  1. Bedankt Cees, voor je prachtige verhalen en mooie foto’s we hebben het helemaal meebeleefd. Goede reis terug.Cor en Gonny van der Leek

  2. Gefeliciteerd Cees , bedankt voor je prachtige verhalen , en mooie foto’s , Goede reis terug ,en tot snel !!!
    groetjes Henk & Agnes .

  3. Gefeliciteerd Cees, Klasse! Mooi hoe je het allemaal beschreven en laten zien hebt! Goede reis terug en tot snel in Heemskerk!!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.