Gisteravond naar de pelgrimmis geweest. Het was mooi. Voor de pelgrims waren aparte plaatsen voorin gereserveerd. Zodoende was het slingeren van het wierookvat goed te zien. Na afloop was er ook nog een bijeenkomst voor nieuw aangekomen pelgrims in een van de kapellen in de kathedraal. Dat was ook wel plechtig. Maar op een goed moment vond ik het wel genoeg, alleen de kathedraal was leeg. Mooi was dat, de hele dag een volle kathedraal met alle deuren open en net nu ik weg wilde leeg en alles op slot.

image

image

Uiteindelijk ben ik toch bevrijd, samen met nog een paar figuren die mij volgden. Vandaag een rustdag, lekker door de stad lopen, die best wel bijzonder mooi is. Het oude centrum is gelijk een doolhof met smalle steegjes en heel veel historische gebouwen.

image

image

Morgen ga ik weer verder, het is 120 kilometer naar Finisterre dus als ik heel langzaam fiets doe ik er twee dagen over.

Het is vandaag fris hier met afgelopen nacht veel regen. De komende dagen zal het beter zijn.

image
Voor dit papiertje heb ik 2.895 kilometer gefietst. Met rare voorvallen zoals in Frankrijk, ga ik koffie drinken op een terras en vraag er wat bij, moet je het zelf halen bij de bakker. Is diverse keren gebeurd. Ga ik in Spanje een cola drinken en vraag de kaart om iets te eten, zetten ze een vol ontbijt bord met gratis tappas op tafel. Dan heb je natuurlijk geen honger meer. Bestel ik onderweg in een restaurant in Spanje een plate del día, moet de kok eerst naar de supermarkt aan de overkant. Zeg ik dat je wel proeft dat het supermarkt worst is, mag ik niet betalen. (Heb ik overigens wel gedaan). En zo kan ik nog wel even doorgaan.

image

3 thoughts on “Santiago de Compostela, Spanje (2)

 1. Gefeliciteerd Cees wat een enige verhalen, nu nog de laatste lootjes en wat zal het vreemd zijn als je weer in ons kleine landje bent..We zien je wel weer bij Piet. Groetjes van ons.en goede vlucht terug volgende week.

 2. Geweldig Cees, weer gehaald .!! Chapeau !!

  Ook chapeau voor Ina, ze regeld toch thuis alles maar !!

  Doe het deze week rustig aan en geniet nog van alles.

  Groetjes Gerard en Anneke

 3. Gefeliciteerd Cees , TOP !! 2895 km , petje af hoor !!! ik zal je leuke verhalen , en je mooie foto’s wel missen

  Als je toevallig nog in een Kathedraal of Kapelletje komt , steek dan voor ons allemaal een kaarsje op !!!

  Cees geniet van het laatste stukje van je pelgrimstocht !!

  Groetjes Henk & Agnes .

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.