Terwijl de fiets in de keuken op de tweede etage de kok in de weg stond, ben ik gisteravond het hele oude centrum ingegaan.

Het jaarlijkse feest van, hoe kan het anders, San Juan wordt dit weekend uitbundig gevierd. Het klopte helemaal, het was een groot feest met heel veel podia en flinke dweilorkesten. Aangezien elk pand bijkans een horecagelegenheid is met terras en alles vol zat geeft dat de sfeer mooi weer. Vandaag een rustdag, dus tijd om rond te kijken. Er was een wielerronde, markt, muziek en een stralende zon. De oude stadsmuur is nog voor een groot deel compleet.

León is de oude koningsstad van Castilië, reeds in het jaar 68 werd het genoemd als Legio Septima. Dat is natuurlijk niet te controleren, maar het zal wel en anders? Wat wel te zien is zijn de prachtige oude gebouwen en het vele verkeer.

Amstelbier na de mis
Na de mis is het tijd voor Amstel bier.

De kathedraal bevat maar liefst 1800 m² gebrandschilderde ramen en je krijgt pijn in je ogen van al het goud wat er blinkt. Maar het is erg mooi binnen, ook maakt de achterkant van de kathedraal deel uit van de oude stadsmuur.

image

De temperatuur was vannacht nog steeds 25 ºC en ook vandaag is het niet koud met 34 ºC.

Als het morgen ook zo heet wordt, ga ik de maar siësta houden. Als ik al vertrekken kan, de fiets moet namelijk via een lift naar beneden. Het probleem is dat de lift maar 1 bij 1 meter is.

Omhoog ging het al zeer moeilijk en nu moet eerst de kok afscheid nemen en dan de fiets nog in de lift geperst worden!!! Pffff

Zomaar een dorpje onderweg gisteren
Zomaar een dorpje onderweg gisteren

3 thoughts on “León, Spanje (2)

  1. Ja Cees de volgende dagen wordt het puffen en braden jong. Een Hittegolf niet alleen in de lage landen maar ook in Spanje. Rustig fietsen, veel water drinken. Een prof fietser als jij weet dat wel. Veel succes verder Cees. Grtjs. Daniel

  2. Wat een leuke verhalen, om jaloers van te worden!
    Zet hem op en geniet van het fietsen, het weer, de omgeving en natuurlijk de vino!

  3. Hoi Cees wat weer een mooi verslag , en de foto;s niet te vergeten. En een heerlijk weertje, maar bij ons komt het er ook aan.Veel fiets plezier nog, En neem op tijd je natje. groeten Gerard en Ans

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.