Het regende vanmorgen pittig en ik had geen haast. De fiets zou om 12.00 uur klaar zijn. Om 13.00 uur heb ik hem opgehaald en daarna nog een uurtje gewacht met vertrekken. Dus om 14.00 uur was het eindelijk droog en fietste ik geruisloos en ontspannen richting  Finisterre. Alles liep weer perfect. Om 15.30 uur aangekomen en een stempel en certificaat gehaald.

Daarna een hotel gevonden, ik kreeg een kamer met zeezicht. Ik was net ingeschreven toen de Zwitser verscheen, deze ietwat excentrieke man en tevens spraakwaterval ontmoette ik ook al te Ponte de Olveiroa. Toen aten we samen het menu del dia,’n bord paella, 2 lappen vlees en sla etc. met een fles wijn de
man voor € 8.00!!! En nog toetje toe!

image

Hij was weer enthousiast, maar ga mijn eigen gang voorlopig. Nadat ik de fietstassen in mijn kamer had gedeponeerd sprong ik weer op de fiets, op naar de kaap.
Hij lag er nog steeds en ook de vuurtoren stond er nog op. Het weer werd steeds beter en de wind viel weg.

image

image

Staks ga ik even een gedetailleerde kaart zien te scoren om Muxía te vinden.

Het verbranden van de uitrusting is in, maar ook het ophangen
Het verbranden van de uitrusting is in, maar ook het ophangen

image

Ik wil proberen meer langs de kust te rijden. Het probleem is dat het erg dun bevolkt is en er dientengevolge weinig infrastructuur is. Ook zijn hier hele goede vis restaurants die ik met een bezoek ga vereren.

3 thoughts on “Finisterre, Spanje

  1. Heee Ome Cees, de reis zit er bijna op!! Wij zijn weer harstikke trots. Bedankt voor de vele mooie verslagen en een hele goede terugreis toegewenst! Groetjes, Mark en Judith

  2. Hoi Cees , Wat weer een prachtige verhalen , wij verheugen ons elke dag weer op jouw mooie verslagen en foto’s ,
    en niet onbelangrijk , we zijn onwijs TROTS op je !!!!
    Nog veel plezier , en tot de volgende mail .
    Groetjes Henk & Agnes .

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.