In de ochtend was het nog nevelig, maar toen de zon kracht kreeg loste dat snel op. De rit begon met een lange klim over een mooie weg. Meerdere lopers passeerde ik en ook een enkele fietser.

image

Een heel eigenwijs hondje probeerde de weg te versperren, ik hoop dat hij het eind van de dag haalt. Al snel werd duidelijk dat reparatie van de aandrijving noodzakelijk werd. Het overslaan en het aflopen van de ketting begon ietwat irritant te worden.

image

Dus bij een aardige fietsenmaker in de mooie stad Cee een nieuwe ketting en cassette laten monteren, dat verliep vlot.
Tijdens een proefrit bleek ook het voortandwiel erg versleten. De nieuwe ketting gleed er zo overheen. Dat gebeurt als de slijtage te groot is.

image

Niets aan de hand, gewoon een nieuw voorblad monteren en klaar is kees. Echter deze moet eerst besteld worden. Morgen is de boel weer geregeld en ga ik vrolijk verder. Het materiaal heeft ook erg te lijden gehad, veel bergop, regen en gravel. Ook heel veel schakelen, misschien met te vaak te veel  spanning op de ketting.

image

Woon nu een dagje aan de kust in Cee, zoals ik al zei een mooie stad met wat oude gebouwen en een boulevard. Het is nog een kleine 25 kilometer naar Finisterre en ik heb tijd zat.

image

Zo zag het er vanmorgen uit na alweer klimmen

Zo zag het er vanmorgen uit na alweer klimmen

One thought on “Cee, Spanje

  1. Dat ziet er modern uit bij die fietsenmaker. Het lijkt wel een chirurg met die handschoenen. Straks sta je er weer perfect voor met een hele nieuwe aandrijfset. Je kunt zowat wel op de fiets terug. Maar zonder dollen; nog een paar mooie dagen en een goede terugvlucht gewenst.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.