Nadat de kok van het Hostel afscheid had genomen van de fiets, moest ik hem zelf de trap af sjouwen. De lift was echt te klein.

Het weer was weer mooi, een heerlijke zon en een flauwe wind. De rit ging aanvankelijk over steenslag paden, iets waar mijn mooi weer banden echt een hekel aan hebben. Ik ook.

Al spoedig kwam de beroemde brug over Órbigo in zicht. Twee jaar terug heb ik de Spanjolen gevraagd om het wegdek op de brug eindelijk eens te vervangen. Wat denk je!!! Ze vinden het wegdek van 2000 jaar terug nog goed genoeg.

image

Net over de brug in Hospital de Orbiga zat Naut te lunchen, Naut is de man uit Den Bosch die ik voor Lourdes al eens tegen kwam.

image

Ik had toch geen haast, dus ben ik maar mee gaan lunchen. Daarna zijn we samen verder gefietst. Al spoedig arriveerden we in de mooie stad Astorga. Aldaar wederom een terras gevonden voor een koel glas cola. Daarna,omdat het wel erg warm was nog wat onder een boom in het park gezeten.

Om 17.00 uur heb ik Astorga weer verlaten.

image

Het portaal van de kathedraal van Astorga, is evenals veel kerken langs de camino rijk versierd. Dat is omdat vroeger veel mensen analfabeet waren.Uit de afbeeldingen konden ze toch het (religieuze)verhaal volgen.

image

Uiteindelijk heb ik een hele leuke auberge gevonden in Castrillo de los Polvazares (880 meter). Heel gezellig met niet te veel gasten.

Het mooie is dat er een wasmachine staat. Ik heb er moeilijk naar gekeken en de eigenaresse heeft alles voor me gewassen en nog opgehangen ook.

image

Morgen wordt weer klimmen, naar Cruz de Ferro, op 1.504 meter.

2 thoughts on “Castrillo de los Polvazares, Spanje

  1. HOI Cees , prachtig verhalen en foto’s hier inmiddels ook bijna spaanse temperaturen , je gaat snel
    geniet ervan eind van de week start de tour misschien kan je nog aansluiten, ,gr uit Heemskerk

  2. Hoi Cees ,wat weer een mooi verhaal , en dan zie ik je zo gezellig lunchen , een heerlijke salade zo te zien ! de ingang van de Kathedraal is prachtig , ben je er ook binnen geweest ?? maar goed je wasje is gedaan , en gaat weer schoon op pad .
    Cees geniet morgen van je klim , 1,504 meter is niet niks , toch !!
    Groeten Henk & Agnes

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.