Het was gezellig druk gisteravond in het mooie en warme Burgos. De Kathedraal stond er mooi bij en de pelgrimmis heb ik niet bezocht. Wel de herberg pal naast de Kathedraal.

Van slapen kwam niet veel, het was onrustig in de stad, warm en last but not least, om 6 uur ging het licht aan en moesten we ophoepelen.

Kathedraal van Burgos
Kathedraal van Burgos

De fiets had er weinig zin in zo vroeg en ik ook niet. Dus eerst een barretje opgezocht om te ontbijten. Om 8.00 uur was ik dan wel en route. Het weer was schitterend en de route nog mooier.

Laat in de morgen passeerde ik het beroemde San Anton, uit de twaalfde eeuw. De bogen van de ruïnes staan er nog en ook de nissen waarin de monniken eten en wijn klaarzette voor de pelgrims zijn nog zichtbaar.

image

image

Deze traditie heeft lang stand gehouden. In 1791 werd de orde opgeheven en raakte het klooster in verval.

Vervolgens kwam ik langs de sluizen van Canal de Castillo, ook al in verval maar sinds kort toch gepromoveerd tot cultureel erfgoed.

image

Daarna kwamen de kaarsrechte wegen met in mijn geval een ietsje ongunstige wind, recht in mijn snoet. De prachtige bermen, de vele vogels en de vergezichten maakten het nog wel dragelijk.

image

Uiteindelijk was ik om 15:00 uur in het mooie plaatsje Carrión de los Condes. Hier vond ik een leuk hostel. De Garmin (fietsnavigatie) wijst nu 2.437 kilometer aan en het is nog steeds warm.

Morgen ga ik richting León,over nog steeds rustige wegen. Na León moet de route gevarieerder worden!!.

image

Ik telde 24 ooievaars op het dak.

2 thoughts on “Carrión de los Condes, Spanje

  1. Hoi Cees, wat weer een prachtige verhalen, vooral zuster Clarabarbara, hoe kom je erbij, de hele familie kent de zuster! Wij verheugen ons elke avond op jouw mooie verslagen en foto’s, en wat een mooi weer! Hier wordt het eindelijk ook beter weer, gelukkig maar want John gaat morgen met Roy en een vriend naar de TT in Assen, hopelijk blijft het droog. Daar hoef jij je hoofd niet over te breken, wij zien een steeds bruiner wordende pelgrim. Nog veel plezier, en tot de volgende mail. Doeg Cees! Groetjes van John en Annelies

  2. Goh Cees wat een prachtige tocht maak je. Echt geweldig. Mooi weer en mooie plaatsen. Genieten dus. Veel fietsplezier

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.