Gisterenavond was het erg gezellig in Jaca (gakka voor de kenners). De duizenden deelnemers van de toertocht overnachten in de stad. Dat gaf een gezellige sfeer op de volle terrassen. Het werd dus laat. Mijn hotel was niet zo goed, kort bed etc.

Vanmorgen heerlijk ontbeten op het terras voor het hotel. Daar zat ook een groep Nederlanders die deelgenomen hadden. Zij vertelde dat de tocht erg bekend is en er heel veel nationaliteiten deelnemen.

image

Omdat het hotel niet echt goed was en ik ook om 11.00 uur de stad wel gezien had, sprong ik toch maar weer op het zadel. Het werd een mooie tocht. Door een schitterend natuurgebied. Ook kon ik nu zien op welke plek ik twee jaar terug fout gereden ben.

Het was wel weer klimmen, dit keer tot Monasterio Nuevo op 1.215 meter en zoals de naam al deed vermoeden viel het tegen.
Er volgde een steile afdaling en op 1.150 meter staat Monasterio San Juan de la Peña, geheel gebouwd onder overhangende rots. Dat is gedaan omdat ze geen betrouwbare dakdekkers konden vinden. Zo rond de achtste eeuw schuilde men hier voor de moren, later woonde er kluizenaars en in 920 werd het een klooster.

image

image

Vrolijk fietste ik  verder omlaag, dit heeft over het algemeen mijn voorkeur, maar dat is bij intimi wel bekend. Snel raakte ik in het erg toeristische Santa Cruz de la Serós en even snel was ik er weer. Vervolgens heerlijk onder een stralende zon naar Berdun.

image

Een mij bekend goed hostel opgezocht, een heerlijke douche en een even heerlijke pot bier en daarna heerlijk eten.

image

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.