Ik weet dat ik in herhalingen val, dat ligt niet aan mijn leeftijd, maar het was alweer een dag om nooit te vergeten. Om 06:00 uur ging het licht aan in de auberque, een mooie tijd om op te staan. Na een heerlijk ontbijt genoten te hebben vertrokken we (Theo uit Zaandam en ik) voor wederom een hele fijne rit.
Onder een strak blauwe hemel met een heerlijk zonnetje ging het eerst richting Carcabelos, een mooie stad met veel pelgrim historie.
image

Vervolgens fietsten we door een mooi landschap naar Villafranca del Bierzo, ook weer z’n mooie stadje ingeklemt tussen hoge bergen met een groot kasteel bij het inrijden en een prachtige Jacobs kerk uit 1186. Natuurlijk is deze stad ook beroemd om zijn Camino legende’s en gebruiken. Na het uitrijden van Villafranca volgde er een serieuze klim naar Cebreiro op 1.300 meter. Dit is een heel oud dorpje met plaggenhutten en een wederom heel oud kerkje. Hier kreeg ik een stempel in mijn credencial en kon ik ook eindelijk een kaars aansteken. Bijna alle kerken werken met electrische kaarsen en dat vind ik nep die steek ik dus niet aan. Het ligt strategisch aan de pelgrim route en is volledig in oude stijl hersteld nadat het jarenlang vervallen was.
image

Vervolgens het hoogste punt van de dag de Alto de Poio, ook weer een mooie klim tot 1335 mtr.wat daarna kwam was een hele fijne afdaling van 12 km naar Tria castela gemiddelde daling 7% , dit stukje had duidelijk mijn voorkeur.
image

In Triacastela kwamen we op een terras twee mensen uit Brabant tegen welke we eerder ontmoet hadden, bij een weerzien hoort een biertje. Uiteindelijk hebben we een kamer geboekt in het pension welke bij het terras hoort. Daar hebben we ook gegeten. De was is gedaan en hangt aan een hek in de zon.

De rit was 80 km vandaag en Zaterdag hoop ik in Santiago aan te komen. Zondag ga ik dan naar het wierookvat slingeren kijken. Maandag hoop ik mijn rit naar Finisterre te vervolgen.
image

6 thoughts on “Triacastela, Spanje

 1. Heee Ome Cees,
  U heeft gelijk, want een echte pelgrim steekt alleen echte kaarsen aan!!
  Al die zonnige plaatsjes doen mij denken aan een bekende spaanse kreet: Vamos a la playa!!
  Veel fietsplezier nog en wij zijn trots op u.
  Groetjes,
  Mark en Judtih

 2. Leuk weer Cees, en morgen ben je er eindelijk.dat zal ook wel indruk maken. Alle pelgrims op plaats van bestemming, jeetje wat ben je al een tijd onderweg zeg! Ik hoop dat je nog kan wennen als je weer terug bent. Gewoon gaan nagenieten! Je hebt in ieder geval een prachtig dagboek als herinnering. Nog een paar fijne dagen en veel plezier. Doeg Cees, groetjes John en Annelies

 3. Ja Cees , jij moet niet alleen wennen als je terug bent ,maar wij natuurlijk ook ! ik zal je verhalen missen hoor !
  Cees geniet van die paar laatste dagen ! Groetjes Henk& Agnes .

 4. Mooi Cees je bent er bijna . We zijn erg trots op jou als groote fans .hou het heel en geniet van de aankomst .GR. ANS en GERARD .

 5. Vandaag de finish in zicht.Super gedaan Cees,we zijn trots op je.
  Wat een mooie reis hebt je gemaakt.
  Geniet van je laatste fietsdag.

  GroetjesFrank,Moon en Nick.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.