Hij doet het weer
Hij doet het weer

Na een lekker ontbijt welke wij vanmorgen gezamelijk hebben genuttigd (5 nederlanders) vertrok ik om 09:00 uur voor wederom mooie dag. Het weer is prima, alleen maar zon met een fijn windje erbij. Na een paar kilometer haalden 3 van de landgenoten mij in, gezamelijk fietste we verder over mooie rustige wegen.
Na 30 km hield onze weg op oftewel was de weg geblokkeerd. Er was een nieuwe snelweg aangelegt waar fietsen volgens de borden verboden zou zijn. Wij hebben de borden maar over het hoofd gezien en zijn op z’n Nederlands gewoon de snelweg opgefietst.

Het is vandaag zondag en dus heel rustig op de weg. Uiteindelijk na 4 kilometer autoweg en een tunnel van 1,10 meter konden we een afslag pakken. We arriveerden in een gezellig plaatsje (Yesa) waar we een koffiestop hielden. Willemien en Tom gingen hun eigen weg en ik vervolgde mijn weg samen met Elles. We bezochten tijdens het vervolg van de route het kasteel of paleis van de voorvaderen van de Bourbon-Parma.

Ook het hele mooie stadje Senguesa mocht van onze aandacht genieten. Tijdens het eten van verse broodjes (ingepakt in mooi papier met een grote strik eromheen) kwam het gesprek op navigatie. Die van Elles werkt namelijk perfect en het is dezelfde Garmin die ik heb. Om een lang verhaal kort te maken, mijn Garmin fiets navigatie doet het ook weer perfect.

De vallei
De vallei

Ik ben weer helemaal gelukkig, hoef ik niet constant meer op de kaart te kijken en hopelijk ook minder terug te rijden. Wij vervolgden onze route over een grindpad door een paar hele oude tunnels welke allen gebruikt worden door voetgangers en fietsers in vervolgens door kloof (canyon). Dat was prachtig, heel smal, een riviertje denderde erdoorheen en de arenden vlogen erboven. Het was een prachtige route om doorheen te rijden.

In het plaatsje Lumbier ging mijn mede rijdster naar de camping en ik vervolgde mijn weg. Nu zit ik in Tiebas op zichtafstand van Pamplona in een Refugio. Het is een nieuwe refugio en tot nu toe ben ik de enige gast. Zojuist ben ik even naar het dorpshuis geweest voor een koud biertje. Het zat er helemaal vol want de plaatselijke fanfare gaf een uitvoering. Ze speelde zo vals als het maar kan. Het applaus was er niet minder om. Dadelijk ga ik er even eten, als de fanfare weg is.

De vallei
De vallei

7 thoughts on “Tiebas, Spanje

 1. Hallo cees wat geniet jij toch wat een pracht reis vanmiddag zijn wij naar tante Aad geweest, in café de Zon. Daar hebben wij haar 88ste verjaardag gevierd, en hebben veel over jou reis verteld. Het was erg gezellig op dr verjaardag. Tante Aad zit in een rolstoel, heeft een attack gehad en revalideert nu in meerstaten. Wij hopen dat je nog veel reacties krijgt van iedereen.

  Nog veel fietsplezier toegewenst.

  Groetjes, Kees en Thea.

 2. Hoi Henk, ik hoor net van mijn zus Mies, die ook bij tante Aat, was dat je aan het fietsen bent. Benieuwd naar je ervaringen open ik je site. Wat leuk zeg, om dat allemaal mee te maken. Bij het zien van de foto in de kloof bij Lumbier zag ik een bekend plaatje. Ik weet precies hoe het daar is. Vorige zomer liepen wij daar met 30 graden. Vreselijk mooi, en door het water hebben we gevaren. Inderdaad met al die roofvogels boven je. Leuk om nu een idee te hebben waar je bent. Ik wens je nog heel veel fietsplezier. Groetjes Annet Dekker.

 3. Hoi Cees, sorrie haal de namen even door elkaar, had wel de goedenaam om de site te vinden. Stom, stom. Groetjes Annet Dekker.

 4. Hoi Cees,
  We hebben het vanmiddag over jouw prachtige ervaring gehad met heel veel familie bij tante Aad, iedereen wilde weten hoe het met je gaat en wij natuurlijk trots vertellen, leuk voor ons zo’n avontuurlijke broer, en wat maak je toch een mooie en leuke dingen mee, we zijn heel blij dat je zo geniet van je fietstocht, dat doe je toch maar! nog veel plezier! Groetjes John en Annelies

 5. Hallo Cees, Ja ook ik ben je berichten gaan lezen na alle mooie verhalen van je zussen Thea en Annelies.Het is echt van genieten zoals jij het beschrijft.
  Er komen bij mij ook allemaal herinneringen boven, want ik heb een heel stuk van de route gelopen.Ben bij Saint-Jean Pied de Port de Pyreneeën over gegaan, het was een hele mooie route maar wel koud en mistig. Lopend richting Roncesvalles zijn we heel veel fietsers tegen gekomen,ook veel naast de fiets i.p.v.er op was erg steil daar .Ik wens je een hele fijne reis, je zult nog heel veel moois tegen komen. Groetjes Mies Dekker.

 6. Hoi Cees, ik hoorde,ook al op de verjaardag van mijn moeder, van je tocht.
  Ik heb nog niet alle verhalen gelezen maar wat een onderneming zeg.
  Je zit al in Spanje dus Santiago komt steeds dichterbij.
  Succes met de laatste lootjes en ik blijf je volgen!
  Groeten Koos

 7. Hallo Cees, wat leuk om je verhaal te lezen. Ik ben wat jaloers als ik zie dat je de Somport pas gedaan hebt. Twee keer ben ik op pad geweest in 2008 en 2012 op de Via Tolosana, zoals de route vanuit Arles via Toulouse over de Somport pas naar Spanje heet. De eerste keer moest ik na 4 dagen wegens longontsteking naar huis. Vorig jaar heb ik het na 3 weken wandelen in Toulouse opgegeven. Er waren weinig alleen wat dagjesmensen geen pelgrims onderweg. Weinig ontmoetingen, net zoals dit jaar op de Cami Catalan. Ik liep van Monserrat naar Huesca en zou dan via Santa Cicilia de Jaca gaan. Daar hadden we elkaar dan kunnen treffen. Maar helaas, dit keer kwam ik helemaal niemand tegen. Dus ben ik na 2 weken alleen wandelen, eten en slapen naar huis gegaan. Als ik zo lees van jouw ontmoetingen, genieten… Neem wel je tijd. Volgens mij doen de meeste fietsers maar 60 km perdag. Als ik lees dat jij er 150 maakt denk ik je gaat veel te snel. Als je terug thuis bent heb je er spijt van. Hoewel ik denk dat je wel tijd maakt om te genieten. Dat vind ik knap van je, afstappen voor een bezienswaardigheid. Hoe maak je contact? Engels of Frans en ook nog Spaans? O ja, ik ben ook erg nieuwsgierig naar het kerkje van Eunate bij Puente la Reina, daar was ik nog niet. Cees ik ga eens zien of dit doorkomt, want ik zie maar een stukje van de regels die ik typ. je hoort nog van mij. Groetjes van je nichtje uit Belgie.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.