Vanmorgen om 08:00 zat ik trillend op de fiets…. Die luie bakkers gaan pas om 09:00 uur open en ik miste de verse croissants, dat gaat niet na zoveel weken.

Stempel opa
Stempel opa

Om 10:00 uur in het mooie  stadje Navarette gelukkig toch nog wat verse broodjes op de kop getikt. Daarvoor had ik al een koekje gehad van oma, de opvolger van de stempel, welke jaren voor Logroño zat. Het is nu een stempel opa na Logroño. Een zonderlinge man die overigens heel aardig belangeloos een stempel in mijn credencial aanbracht.

Wat volgde was een hele mooie rit, aanvankelijk over de lopers Camino (asfalt pad) later over hele rustige wegen. Onderweg stonden in een gezellig dorp  de handbike’s van Aad en Angeliek voor een koffiebar, dus gestopt en samen koffie gedronken.

imageIn de volgende stad ging de route over de weekmarkt en daar heb ik heerlijke kersen gekocht en gelijk maar opgegeten. De weg ging verder berg op en af naar San Millán de Yuso, dat is een eeuwenoud klooster met erg veel historie. Dat is een heel verhaal, maar het komt er op neer dat in het jaar 500 een kluizenaar heilig werd verklaard en dat het een heel belangrijke plek werd. Gelukkig was ik er op een mooi moment, er begon net een rondleiding en daar kon ik bij aansluiten.

Hetwas heel interessant en ik heb wat foto’gemaakt van de binnenkant van het klooster.

Vervolgens ging de route naar Domingo de la Calzada alwaar ik in een refugio op de tweede etage in kamer 3 bed 14
kreeg toegewezen. Er werd een vrijwillige bijdrage gevraagt. Het is een heel internationaal gebeuren op de kamer.

Zojuist lekker door de stad gewandeld, een drankje gedronken en dadelijk even iets eten.

image

Het rijke roomse leven
Het rijke roomse leven

6 thoughts on “Santo Domingo, Spanje

 1. Hoi ome Cees,
  Zo te zien zit de meneer van de stempels er al een hele tijd!
  Ik zou ook wel naar Santiago de Compostela willen…maar dan met de auto.
  Wij vinden het erg leuk om de verslagen te lezen en wij vinden het ontzettend knap dat u al zo’n eind heb gefiets!!!
  Groetjes Mark en Judith.

 2. Hallo Cees,

  Als ik zo je verhalen lees, dan moet je wel erg genieten van je reis. Mooie belevenissen in een mooie omgeving, heel leuk om te lezen. Helaas zit het weer niet echt mee, maar troost je, hier is het kwik ook omlaag en de neerslaghoeveelheden omhoog.

  Geniet nog van de rest van je reis en hou alles heel.

  Groeten van Bert en Carina Koper.

 3. Ha die Cees, hier een bericht van je zwager John,Wat maak je veel mee man, ik lees met veel plezier je verhalen, het is maar goed dat je geen blubberkuiten hebt, maar dat kan ook niet anders met het 1st klas materiaal en het vele trainen. Wat ben je al een tijd op ( fiets) pad. Maar je schiet aardig op, hou nog ff vol, groeten van John en van je zussie.

 4. Te snel verstuurd ik wilde nog wat schrijven maar zo te zien beleef en zie je heel veel .mooie verhalen ga zo door .
  Groetjes Aad en Annet

 5. Hallo kees hier weer een reactie uit ijmuiden wij hopen dat je vanacht een goede nachtrust hebt en dat er niet gesnurkt word. Je einddoel schiet al lekker op wat beleef jij toch veel en wat schijf jij een prachtig verslag wij leven met je mee en kijken er steeds naar uit gr kees en thea b

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.