Vanmorgen op afspraak om 07:30 uur hadden we een gezamelijk ontbijt met een groepje van vijf Nederlandse fietsers! We vertrokken vervolgens om 08:00 uur voor de laatste 69 kilometer. Onderweg kwam ik Erik en Janneke weer tegen, de laatste keer dat we elkaar zagen was ergens halverwege Frankrijk. Hoe raar kan iets lopen.

image

Tijdens de eerste koffie stop besloot ik de laatste 35 km alleen te fietsen. Iedereen was het er mee eens, dus vervolgens fietste ieder alleen. Dat vond ik heerlijk, alleen vertrokken en alleen aankomen…

De laatste 30 kilometer heb ik heel rustig gefietst, het eind komt in zicht. Het eind van een hele mooi periode. Het eind met 2.748 kilometer op de teller. Het afscheid wat komt van de vele vrienden en kennissen. Maar het was een mooie rit met veel heuvels, de beroemde Pico Sacro alwaar volgens de legende Jacob de draak versloeg.

Santiago
Santiago de Compostela, eindpunt van de pelgrimstoch!

Vervolgens langs diverse terrasjes voor koude cola want het was best warm vandaag. Toen kwam het bord Santiago in zicht, zoals ik al schreef het einde inluidend van een boeiende periode.

De rit door Santiage, het zoeken naar de juiste weg richting de kathedraal.Het weerzien van nog meer kennissen, het ophalen van de Compostela. Super allemaal, het werd nog heel gezellig op een terras bij de kathedraal.

Kathedraal van Santiago de Compostela
Kathedraal van Santiago de Compostela

Vanavond hebben we het afscheidsdiner. Morgen na de wierookceremonie1 ga ik denk ik weer verder richting Finisterre. Ik heb er zin in, lekker deze super mooie periode afsluiten.De fiets doet het nog steeds goed en de conditie is top.

 

 

 

 

 

 

 

 

De volle credencial.
De volle credencial.
 

 

 

 
 

 
 

 

 
 

 

De uitgifte van het compostelaat
De uitgifte van het compostelaat
Een biertje, welverdiend
Een biertje, welverdiend

19 thoughts on “Santiago de Compostela, Spanje

 1. Gefeliciteerd Cees, je hebt het gehaald! Petje af hoor, nu nog door naar Finisterre en dan is het echt over, wat prachtig dat je jouw droom waar hebt kunnen maken, wij vinden het geweldig wat je hebt gepresteerd. Nog een paar fijne dagen, en tot snel. Doeg Cees groetjes van John en Annelies

 2. Je bent er, neef, dat zal wel een heel speciaal gevoel zijn. Leuk om die verbroering mee te beleven met je medefietsers. Je laatste stuk naar het “einde van de wereld” doet me weer denken aan 1971 toen we in Lands End waren. Maar toen waren we met de Mini en dit is wel even wat anders. bijna 3000 km op de fiets. Gefeliciteerd en groetjes
  Marga en Henk

 3. Gefeliciteerd Pa,

  Super goed gedaan! En precies optijd klaar voor de Tour de France.
  Geniet nog van je laatste dagen daar.

  Groeten vanuit Sint Eustatius,

  Jos

 4. Hoi Cees,
  Grote klasse wat je gepresteerd hebt. Ik heb bewondering voor je. Geniet er nog even van en ik ben benieuwd of je nog wat te vertellen hebt nu ik al je verslagen gelezen heb. Je hebt het allemaal prachtig verteld.
  Groet.

 5. Gefeliciteerd ome Cees, wat een mooie reis!
  Elke ochtend eerst even controleren of je weer een nieuw verslag had gemaakt en dan gelijk met een kop koffie acher mijn bureau lezen…geweldig! Ik zal ze nu moeten missen. Misschien….ooit….dat ik zelf iets in die richting ga doen.
  Bedankt voor het een klein beetje mee mogen beleven van al je avonturen.

  Groetjes,

  Matthieu

 6. Top ome Cees,
  Gefeliciteerd!! We zullen de verhalen en de foto’s missen. Geniet er nog maar even van!
  Groetjes Patrick lilian MAX SIL

 7. Cees,

  Helemaal een top prestatie. gefeliciteerd met je overwinning. Zal wel de verhalen missen, maar binnenkort onder het genot van een borrel maar live.

  Groet Jan en Marion

 8. Cees gefeliciteerd je hebt het gehaald in goede conditie ik zie op de foto dat het biertje wel smaakt geniet nog maar even en een goede terugrijs groetjes hugo en marjon

 9. Gefeliciteerd !!!Super wat zal je genieten! Lekker alles over je heen laten komen en trots zijn op jezelf! Toppertje !

 10. Gefeliciteerd Cees.
  Wat een prestatie.Ik heb het beleefd alsof ik bij je achterop de bagage drager zat.Wat een mooi verslag.

 11. Potverdikkie, die ome Cees,
  Wat een prestatie!! Geweldige inspiratie voor anderen!! Geniet van dit prachtige moment, een om trots op te zijn!!

  Lieve groeten,
  Mike, Bianca, Jennifer en Calvin

 12. broertje van harte gefeliciteerd met deze grootse prestatie .we zullen je verhalen missen.maar horen er nog wel meer van als je thuis bent Gr. Ans en gerard.en een goede thuisreis.

 13. Hallo Cees, Als je (oude )buurmeisje Anneke wilde ik ook reageren op jouw pelgrimstocht.Na onze vakantie die trouwens via (Saint-Jean-pied-de-Port )voerde hoorde ik van je reisverslagen .Wij hebben ze allemaal gelezen en er erg van genoten.Prestatie hoor.Ben trots op je.Gefeliciteerd.Hartelijke Groet ook aan Ina.
  Gerard en Anneke Kimman

 14. Cees van harte gefeliciteerd met deze overwinning ,je hebt de eindstreep gehaald, en dat is een hele prestatie vinden wij,je bent een kanjer en wij doen het je niet na.Ik hoop dat je niet langs LOURDES gaat want dan moeten we nog langer op je eigen verhalen wachten. het was een mooi verslag wat je elke dag schreef en dat zullen we missen . We zien elkaar weer gauw Henk en Agnes.

 15. Hallo kanjer van harte gefeliciteert je hebt het gehaald cees geniet ervan doen wij ook we zullen je verhalen missen en nog fijne dagen gr. Kees en thea

 16. Gefeliciteerd Cees, fantastisch wat een prestatie. We hebben heel wat keren je verhalen gelezen en ervan genoten. Wel thuis en tot ziens.
  Bert en Carina Koper.

 17. Wat een prestatie zeg. Fijn dat je er eindelijk bent, wat een tocht, wat een leuke verhalen, wij hebben ervan genoten.

  Het komt eigenlijk maar op één ding neer:
  Trots, trotser, trotst. Meer hebben wij niet te zeggen!

  Esther en Frans

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.