Vanmorgen om 09:00 uur, na eerst een gedeelte van de bagage te hebben achtergelaten bij het Jacobshuis, vertrokken uit Santiago de Compostela.

imageNa het uitrijden van de stad volgden er de eerste 10 kilometer een drukke weg. Het weer is bewolkt en het is niet zo heet als gisteren, toen was het meer dan 30 °C. Maar vandaag goed fietsweer, zo rond de 22 °C en een noordelijke wind.

Na 10 kilometer kwam ik weer op de o zo mooie binnenwegen. In het mooie stadje Padron hield ik de eerste koffie stop, het ligt heel mooi aan een rivier met aan de overkant ervan een hele oude kerk op een heuvel. Het was een behoorlijke klim om er te komen en uiteindelijk boven bleek de deur helaas dicht.

imageNa vertrek kwam ik nog een kunstwerk naar mijn hart tegen.

De volgende interessante plaats was Noia, een voormalige havenplaats die door verzanding is omgetoverd tot regionaal bekende badplaats. Het was erg gelikt met een mooie mozaïek boulevard en palmbomen.

De rit ging verder door eucalyptus bossen waar Eucalipta bezig was bladeren te verzamelen. Via pittige heuveltjes en mooie dorpjes kwam ik uiteindelijk terecht in de middeleeuwen. Het mooie plaatsje Ponte Olveiroa. Hier heeft de tijd werkelijk stilgestaan.

image

Er is een heel oud albergue, deze was helaas vol dus om de hoek een ander gevonden, een ietsje… minder oud.
Het is hier dus heel mooi en rustig en er zijn redelijk veel pelgrims aanwezig die allen op weg zijn naar Finisterra.

Zelf heb ik vandaag weer 84 kilometer gereden, morgen nog een kleine 40 kilometer naar het eindpunt.

image

image

One thought on “Ponte de Olveiroa Spanje.

  1. Hallo Cees, ik kan het niet laten om toch nog even te reageren, zo leuk weer het verslag, en wat een prachtige dorpjes, heerlijk ook dat het niet zo heet meer is. Wij hebben het filmpje van wierook slingeren ook gezien. Zag er spectaculair uit. Voor morgen een fijne dag, lekker rustig fietsen Cees, 40 km Is niet ver. Veel plezier! Doeg Cees! Groetjes John en Annelies

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.