Vanmorgen ben ik vroeg opgestaan en thee gezet, tassen gepakt en op tijd vertrokken. Daarna bij de patiserie lekkere broodjes gekocht en opweg gegaan richting Chartres.

Na 5 km had ik het idee dat de route over Parijs toch misschien mooier zou zijn , nu bleef het volgens de beschrijving veelal door graanvelden lopen. Dus rechtsomkeer gemaakt, terug naar Compiègne, en het alternatief via Parijs genomen. Of deze keus goed is? Wie weet het!

Het begon in ieder geval met een mooie rit door de bossen. Daarna steile klimmetjes en veel mooie dorpjes. In een van de dorpen lekker koffie gedronken en toen weer verder dacht ik.

imageMaar mooi dat ik een lekke band had, welke snel vervangen was.Toen kwam het probleem. Een paar dagen terug had ik mijn pomp uitgeleend aan een Fransman, die

heeft de pomp gesloopt en weer terug gegeven Als die slimbo dat nu zegt is er niets aan de hand, dan koop ik bij de eerste fietswinkel een nieuwe. Afijn ik stond daar en geen mens had een pomp voor me. Na een uur was er pas iemand die mij kon helpen, dus daarna weer opweg. Maar zonder pomp. Elk dorp in Frankrijk is uitgestorven.

Laat in de middag heb ik bij een supermarkt een spuitflesje gevonden waar aan een passend verloop deel zit om mijn pomp te repareren. Mijn dag is evenzogoed fijn verlopen.Het was een schitterende route, veel heuvels en het laatste gedeelte is een fiets pad langs een kanaal die tot het centrum van Parijs loopt, vind het maar. Nu zit ik in een hotel vlak voor het centrum op ongeveer 3 km van de Sacré-Cœur. Morgen ga ik dus dwars door het centrum zuidwaards.

O ja ook vandaag nog gestopt natuurlijk bij mooie plaatsen en om tampons (stempels) te halen. Ook heb ik de fiets nog door de wasstraat gehaald, die zat nog onder de klei van eergisteren. Bijgevoegt fotos van de oude  l’Abbaye Royale de Chaas uit 1136 wat op een gigantisch groot stuk land ligt.

image

image

8 thoughts on “Parijs, Frankrijk

 1. Hallo Cees,net terug van het kraamfeest.Het was gezellig en iedereen gesproken.Iedereen vind het super wat je doet.Ina en Frans zijn trots op je.Ook een pluim voor Ina ,want ze laat je toch maar je droom verwezenlijken.Geniet van je avond,neem je rust!GroetjesFrank en Monique en Nick.

 2. Hallo ome Cees,
  Wat leuk om u zo te volgen en alle verhalen te lezen.
  We kijken uit naar de volgende verhalen.
  Gisteren hebben we al heel veel gehoord van Frans en Tante Ina op het kraamfeest van Roy en Tip.
  Groetjes van Patrick Lilian Max en Sil

 3. Hoi broer wy hopen dat het je eerste en de laatste lekke band was je bent al te ver weg anders kwamen wy de fiets pomp brengen cees ga er van genieten wy blyven je volgen goede reis verder groetjes peter en je zus marian

 4. Hoi Cees ,wat leuk om je zo te volgen ,we hebben natuurlijk al het een en ander gehoord van Frans en Ina !
  leen geen pomp meer uit ,dat geeft alleen maar ellende ,Cees Henk en ik zijn super trots op je, ennnnne als je in de kerk komt steek dan ’n kaars voor ons allemaal op !!!!

  Groetjes

  Henk& Agnes

  kerk komt,steek dan ’n kaars voor de fam

 5. Hoi Cees

  ik lees mooie verhalen en goede berichten
  als ik tijd heb dan gaan ik het ook nog eens doen maar
  dan wel met de quad

  sterkte succes afz michel

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.