Ook vandaag weer een mooi dag gehad, eerst even Dax uitgereden en de juiste route gezocht. Daarna begon het al snel met steile klimmetjes.

imageHet was wel weer een supermooie en rustige route langs stille wegen. Elk dorpje wat ik passeerde was een plaatje en elk huis een schilderij. Hier tegen de Pyreneeën aan zijn ook vele rivieren met watervallen, de één nog mooier dan de ander.

Het gaat ook al aardig omhoog ik zit al op 260 meter en ga overmorgen naar 1632 meter. Ik weet niet meer hoe hoog de Alp d’Huez is maar dit wordt waarschijnlijk de hoogste die ik op fiets.

Vanmiddag had ik dan ook een probleem. Op een splitsing van de route moest ik een keus maken, of via Saint-Jean-Pied-de-Port of via de moeilijke route via Oloron-Sainte-Marie. Dus de beslissing was snel genomen onder het motto waarom zou je makkelijk doen als het ook moeilijk kan.

Dus ga ik over de Col du Somport. Je moet tenslotte alles een keer gedaan hebben en de conditie is goed. Maar eerst morgen naar de fietsenmaker om nieuwe remblokjes te monteren, ik wil wel kunnen remmen natuurlijk.

Ik zit overigens in Hotel de la Paix vlak bij het centrum van Oloron. Vanavond ben ik even wezen eten bij een cafe/restaurant, raakte ik in gesprek met een Franse arts, heel amicaal. Uiteindelijk zijn we met zijn auto de omgeving gaan bekijken o.a het historische gedeelte en ook de Kathedraal, helaas was deze dicht. We waren op weg naar Sarragossa toen hij opgeroepen werd , jammer genoeg moesten we toen weer terugkeren.

Bij de Kathedraal zaten ovetigens nog een paar Nederlandse pelgrims…

2 thoughts on “Oloron-Sainte-Marie, Frankrijk

  1. hoi Cees

    Je maakt het je zelf niet makkelijk ! maar je kan het ,ik weet het zeker !
    Cees rij voorzichtig !! en tot morgen .

    Groetjes Henk & Agnes

  2. Wat leuk Cees op stap met de dokter, maar jammer dat de trip onderbroken werd. Ja, nu de Pyreneeën, gaat je ook weer lukken, kan niet anders. En de Alp d’ huez ken je, je weet die berg is heeeel hoog, maar je gaat gelukkig ook weer naar beneden, dat is een makkie! Wat schrijf je leuk Cees, wij checken elke avond de mail, en lezen graag jouw avonturen. Tot de volgende mail, doei Cees, groetjes John en Annelies

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.