Sorry; nu komt echt het laatste berichtje, het is een beetje eigenbelang, ook ik wil het thuis nalezen op de computer. Maar dit zal echt de laatste zijn. MITS ER MORGEN GEKKE DINGEN GEBEUREN.

imageGisteravond gegeten met Herman, een wandelaar uit Waarland. Uiteraard zitten kletsen, hij vertelde over de mythe van Muxia. Ook dat je er een oorkonde kreeg voor het voltooien van de hele Camino. Afijn, hij maakte mij zo enthousiast dat ik toch maar naar Muxia gefietst ben. Dat viel aanvankelijk niet eens mee, ik heb geen gedetailleerde kaart en het was wat zoeken.

De rit ging over hele steile bergjes, zo stijl zelfs dat ik voor het eerst van de reis naar boven moest lopen. Ook ging het door hele kleine dorpjes waarbij je zo nu en dan bijna door de keuken van de boerin fietste. Af en toe ging het over rotwegen met scherpe keien en diepe sporen. Daar kreeg ik mijn tweede lekke band van deze reis.

Uiteindelijk kwam ik in Muxia aan, het was mistig en ongezellig. Maar toch mijn oorkonde opgehaald en wat rondgereden. Het is met mooi weer vast een leuke plaats, met een goed beschutte haven en mooie stranden.

Vervolgens op weg gegaan richting Santiago en gestopt in Negreira, hier vond ik een leuke albergue. Het ligt midden in het centrum

image

image

 

image

4 thoughts on “Negreira, Spanje

 1. Hoi Cees, sorry zeggen omdat je nog een bericht stuurt! Nou juist een leuke toegift, wij zijn er blij mee en kijken elke avond of je een verslag hebt gestuurd. Hopelijk morgen nog een verslag. Jammer Cees, zeedamp, een beetje saai in de mist, en dan ook nog een lekke band, gelukkig pas jouw 2e, maar de pomp is nu in orde, dus waarschijnlijk geen probleem. Wat heb jij een prachtreis achter de rug zeg. En wat goed dat wij het mochten meebeleven. Echt geweldig, nog een paar dagen en dan naar thuis, ook weer fijn natuurlijk, Cees nog een paar fijne dagen, en een goede reis naar huis. Doeg Cees! Groetjes van John en Annelies

 2. Hey Pa,

  \Had je nu toch maar je fiets in de zee gekeild bij Finisterra. Dan had je dat rotstuk niet meer hoeven fietsen en dan had je dus ook geen lekke band gehad.
  Toch goed dat je daar heen bent gereden. Het heeft ons, volgers, weer een mooi verslag gebracht.

  Tot snel,

  Jos

 3. Ome Cees wij vinden u een TOPPER!!!!
  Geweldig gedaan. Maar er komt toch nog wel een verslag? Over de terug reis !!
  Goede reis terug en bedankt voor de mooie verhalen en foto’s.
  Groetjes uit Schagen. Patrick Lilian Max en Sil

 4. Hey Ome Cees,
  Van Harte gefeliciteerd met het voltooien van de tocht (ook namens mijn collega’s). En hartelijk dank voor de mooie verslagen. Gaat u volgende keer op de fiets naar Kaapstad? Wij zijn in ieder geval hartstikke trots!
  Groetjes,
  Mark en Judith

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.