Vanmorgen regende het in Estella, dat was een mooie gelegenheid om op mijn dooie gemak de stad te bezichtigen. Het is een mooie stad met veel gave monumenten. Tevens heb ik de stempel gehaald bij de toerist info.

Bodegas Irache
Wijn uit de kraan

Uiteindelijk heb ik om 11:00 uur het hostel verlaten en ben ik op de fiets gestapt. Het was op dat moment droog en ik volgde weer een mooie rustige route. Natuurlijk heb ik het advies van Gerda opgevolgd en wijn getapt uit de kraan in Irache. Leuk moment overigens omdat er natuurlijk weer uitgebreid ervaringen uitgewisseld moesten worden, ditmaal met een stel Amerikanen.

Jammer genoeg was het oude (1050) klooster gesloten, of ik stond aan de verkeerde deur te trekken. Na de wijn ben ik verder gereden richting Logroño. De weg liep grotendeels evenwijdig aan de lopersweg voor pelgrims. Dat betekende veel ontmoetingen.

Estella
Estella

Onderweg heb ik heerlijk van een “menu del dia” genoten, ongelofelijk wat men serveert voor 12 euro. Het begon met een heerlijk voorgerecht, daarna groenten, vlees en verse patat en schijven meloen toe. Ook zat bij de prijs inbegrepen een fles wijn,  een cola bij binnenkomst en koffie toe.!!!

De fles wijn heb ik overigens niet leeggemaakt want ik moest nog 35 kilometer fietsen over pittige bergjes. Toch voelde mijn benen vandaag papperig aan, het was ook koud 14°C, tijdens het klimmen was het zweten en tijdens de afdalingen koelde je teveel af. Aan het eind van de rit begon het flink te regenen helaas. Daardoor was het vrouwtje welke vlak voor Logroño de credencial stempeld niet op haar post. Dat vond ik erg jammer want ik had veel verhalen over haar gehoord. Wel heb ik nog een foto van haar stempel plek gemaakt.

In het centrum van Logroño vond ik een mooie pelgrim hostel. Er staan 13 stapelbedden in een grote zaal en het ziet er heel netjes uit. Wel zal ik vanavond uit voorzorg maar oordopjes gebruiken. Nu ik dit zit te typen is het 7 uur in de avond en de eerste mensen liggen al te slapen.

6 thoughts on “Logroño, Spanje

 1. Hier weer een berichttje van je [ jaloerse fietsmaat ] man man wat beleef jij tochveel onderweg. Je gaat wel snel zeg geniet er van leuk de reacties ook van je familie ik vindt de tip van gerda welgoed dat je misschien iets rustiger moet doen het is zo voorbij.nou broer veel plezier en hou het heel Gr.Ans en Gerar

 2. Knap van je dat je pas om 11u bent vertrokken, nadat je het hele stadje hebt bewonderd. Dan heb je waarschijnlijk de hele weg voor jou alleen. Want de meesten zullen al vroeg op pad zijn. Die oude vrouw bij Logrono is allang dood. Haar dochter geeft nu de stempels en verkoopt blikjes cola, dus je hebt niks gemist. Als je morgen door Granon fietst kijk eens in de kerktoren, dat is de parochiale refugio. Ik heb er fijne herinneringen aan. Ook aan een braziliaanse herberg in Viloria de Rioja, maar dat zal voor jou niet ver genoeg zijn ? Ik geniet met je mee, herken al die plekjes. Tot later.

 3. Cees wat ga je lekker,wat een avontuur,wat zie je een hoop,en wat maak je er een mooi verhaal van.Ik lust graag een wijntje ,dus bij die tap uit de muur zou ik voorlopig niet weg zijn gegaan.Blijf je volgen,succes.

 4. Beste kees,

  Hier een raktie van uitb het stoffige Icl.
  Ik heb met veel plezier de stukjes op je website gelezen en ik hoop dat je geniet van de mooie tocht.

  Ook moet er van mijn hart dat ik best wel een beetje jeloes ben en zeker als ik gebeld wordt voor weer een nieuwe kommer en kwel.

  Maar zonder gekheid geniet er van en tot ziens.

  Berend

 5. Hoi cees , hier ben ik weer ,ik ben ’n beetje laat met m’n reactie ,ziggo liet het afweten ! maar wat ga je snel ,en wat geniet ik van al je verhalen ,en de mooie foto’s top .
  Cees geniet er van , en tot de volgende mail !

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.