Vandaag een mooie tocht gemaakt, vanmorgen om 08:30 uur vertrokken vanuit de jeugdherberg en gelijk op de mooie route langs de Loire. Op een dijk heb ik weer veel kilometers gemaakt met weer de wind in de rug. Het was weer een superdag mooi weer en zoals vermeld goede wind.

image
De jeugdherberg

Later passerde ik veel chateau’s en cave’s en ook andere wijnhuizen waarvan er langs de Loire veel zijn. Ook woningen in de bergen gehakt kwamen veel voor. De stad Blois heb ik bezocht omdat deze zo mooi is, met hele oude burchten en kathedralen etc. Je fietste er geheel door de middeleeuwen.

De koffie was naar smaak en qua prijs echter 21’eeuw. Na Blois weer verder langs de mooie stille wegen in de richting van Tours. Ook daar de kathedraal weer bezocht en een stempel gehaald voor mijn credencial. Na Tours  kwam ik wel meer pelgrims tegen, een gezellig stel uit Bussum waar ik een tijd mee samen fietste. Zj stelde voor een biertje te drinken in het hotel waar zij overnachtte. Ik zou dan ook een kamer kunnen nemen, het was perslot van rekening al laat in de middag.

image
Het chambre d’otel

Mooi niet dus. Het hotel was complet (vol) ook verder was alles vol. Via de vvv vond ik nog een cambre d’ otel in een dorpje 25 km verderop. Dat maakte mijn dagafstand wel 150 km veel te veel, niet naar mijn conditie, die is goed genoeg, maar zo ga ik veel te hard richting Santiago de Compostela.

Wel leuk zo’n B&B gezellig samen gegeten en wat gedronken het begon met een pastis,  daarna wijn bij het eten en nog cognac toe. Er was nog een Franse jongen die lopend opweg is en het oudere echtpaar die deze B&B  bezit natuurlijk het ligt trouwens op een schitterende plek , midden in een klein dorp…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.