Vanmorgen om 08.30 op de fiets gestapt met heel mooi zonnig weer. Na eerst weer de juiste weg gezocht te hebben uit de stad volgde er wederom een hele mooie route. Het liep deze keer door hele kleine plaatsen en dorpen in de aanloop naar de Pyreneeën.

imageIn een van de dorpjes stond ik een vroeg middeleeuws gebouw te bekijken toen er een priester naar buiten kwam. We raakte in gesprek en toen ik vertelde dat ik onderweg was naar Santiago de Compostela stuurde hij me naar binnen. Daar kreeg ik koffie en brood met jam. Maar het mooiste was dat het een van de oudste refugio’s van de route is.

Er hadden die nacht 6 pelgrims overnacht. Maar de inrichting was zo authentiek/antiek en het geven van koffie en brood hoorde bij de tradities… Na afscheid genomen te hebben van de verzorgsters of hoe zij ook genoemd worden ben ik verder gefietst naar de aanloop van De Col de Somport.

De weg steeg aanvankelijk geleidelijk naar 360 mtr maar de laatste 10 km werd de weg snel steiler. Uiteindelijk stond ik om 16:00 uur op de top. Maar de tijd is wat geflatteerd omdat ik veel stops heb gemaakt om foto’s te nemen en om met andere fietsers te praten. Het laatste stuk ben ik omhoog gefietst met 2 landgenoten. De tocht was overigens onbeschrijfelijk mooi, veel watervallen, mooie vergezichten en ruige bergen.

Uiteindelijk waren we om 18:00 uur in Jaca (Spanje) een hele mooie stad overigens met veel toeristen. Zojuist ben ik met de 2 Nederlanders uit eten geweest en heb ik met hen een biertje gedronken. Ze slapen ook in dezelfde hostel, ook weer zo’n mooi oud gebouw midden in het centrum.

image

 

7 thoughts on “Jaca, Spanje

 1. Hey Pa,

  Skitterende verhalen weer. Mooi om te lezen dat je zo lekker gaat en aan het genieten bent. Hoewel ik helemaal niks heb met al die kerken kathedralen en al helemaal niet met begraafplaatsen heb, ben ik er naar aanleiding van je belevenissen serieus over aan het nadenken om ook maar met de VUT te gaan. Niet werken, slapen in hotels, lekker uiteten elke dag, alle terrasjes af. Heerlijk.
  Nou doe voorzichtig. Niet tehard naar beneden, want dan slijten je remblokken te snel. Moet je weer nieuwe halen.

  Groeten vanaf een prachtig Sint Eustatius,

  Je favorite zoon 😉

 2. Tjeetje Ome Cees wat gaat u snel !!

  En volgens mij wil Jos volgende keer wel met u mee 😉
  Leuk om elke keer te lezen dat het zo goed gaat en wat een gezelligheid onderweg u beleeft. Ga zo door !!

  Dikke kus uit Schagen

 3. Hoe zuidelijker…hoe mooier de plaatjes, het ziet er allemaal zeer aantrekkelijk uit. Prachtige onderneming zo.

 4. Cees hier een reactie van je oudste broer ik wist niet dat jij zo rooms was
  ik vindt dat je erg geniet van de tocht wij zullen er allemaal zijn als je de foto’s
  laat zien als je terug bent in nederland onder het genot van een biertje of misschien wel een glaasje miswijn geniet er maar van en bereid je volgende tocht maar alvast voor een fiets reis naar rome.
  groeten henk en agnes .

 5. Hoi cees mijn reactie staat op een andere pagina ik had de verkeerde aangetikt veel plezier nog groetjes hugo en marjon

 6. Broer je gaat als een speer ik lees dat je heel erg veel meemaak onderweg .wij vinden het leuk om je avonturen op de mail een beetje te volgen .ik moet zo langzamerhand de racefiets weer onder het stof vandaan halen(geintje) Gr.Ans en Gerard

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.