Na een heerlijk ontbijt weer “on route” naar het eindpunt van de reis.

image

Vanmorgen was het mistig, maar naarmate het eindpunt naderde klaarde het op.  Alsof het zo besteld was, scheen de zon in Finisterra. Maar eerst moest nog de stad Cee gepasseerd worden, inderdaad zonder S erachter. Het voelde ietwat vertrouwd, het is een industrie plek met hoogovens. Snel doorfietsen dus.

Daarna werd het steeds mooier met vergezichten op de fjord Enseado do Sardineiro. Vermoedelijk vangt men er wel eens wat sardienen.

De oceaan rook ik al toen het bord Finisterra costa da Morte gepasseerd werd. De aanduiding zegt het al, geen prettige kust bij storm en mist. Nu was het er rustig en heel mooi

Na de koffie op een terrasje aan de vissershaven, stapte ik weer op de fiets voor de laatste 3 km naar het absolute eindpunt.
Het was een mooi stukje naar de kaap en vuurtoren.

image

Hier staat ook het paaltje met de nummeraanduiding camino 0.000, de laatste / eerste paal van de Camino.

Op diverse plekken zag je verbrandde schoenen en kleding. Mijn fiets heb ik echter behouden. Het was overigens wel een mooi punt, het eindpunt van een hele mooi fietstocht. Zonder emotioneel te worden, je sluit weer een schitterende en onbeschrijfelijke periode af waarbij je veel mensen hebt ontmoet. Het waren ook allemaal gedreven en positieve mensen.

Maar goed het uitzicht was mooi op de kaap.

image

Na nog een tijdje te hebben zitten genieten van de wijdsheid der oceaan ging ik weer richting de vissershaven.

image

Daar heb ik genoten van de Menu Del Dia en vervolgens de Concello de Finisterra Acredita opgehaald.

Omdat het hier zo’n leuk plaatsje is besloot ik hier een overnachtingsplek te zoeken, is ook gelukt. Aanvankelijk zou ik naar het stadje Muxia rijden, een omweg van 25 km. Dat laat ik zitten.

image

Morgen gaat de rit weer richting Santiago.

6 thoughts on “Finisterra, Spanje

 1. Laatste stukje cees geniet ervan
  van het weekend weer naar huis
  zal het dagelijks berichtje lezen nog gaan missen.

  gr michel

 2. Hoi Cees,
  Ook Finisterra heb je gehaald, Gefeliciteerd!!
  Ja, …….dat was het dan,einde van een hele mooie reis!
  Nog even terug naar Santiago misschien weer bekende tegen komen,en dan komt toch echt het afscheid, terug naar Heemskerk. Even wennen, maar natuurlijk fijn om weer thuis te zijn. Hele fijne reis.
  Bedankt voor de mooie verslagen.

  Mies

 3. Hallo cees je hebt nu echt het eind bereikt niet je fiets achter laten hooor anders moet j e lopend terrug ‘we zullen je verhalen missen en de fotos waren ook practig cees de groeten en tot ziens in heemskerk. Thea en kees iuh y

 4. Super cees de laatste loodjes mooie schoen op die rots dat zou nou pas een goede race schoen zijn ziet er stevig uit gelukkig dat je je fiets nog hebt kan je thuis ook nog een rondje fietsen het bier staat koud het word tijd voor een roosje vos biertje goede reis groetjes hugo en marjon

 5. Proficiat Cees. Je bent er, de camino is gedaan. Maar ze zeggen ook, nu begint je echte levensweg camino pas. Hoe ga je met deze ervaringen thuis om. Kun je in je volgende ontmoetingen ook de mens onderweg blijven zien. Ik ben er bijna zeker van dat jij ook thuis je enthousiaste zelf bent. Ik hoop dat je net zo optimistisch je omgeving kunt blijven inspireren. Ik heb in ieder geval genoten van je ervaringen, soms zelfs wat jaloers op de fietser die zo goed voor zichzelf kan zorgen en genieten van het onderweg zijn. Het lijkt me leuk eens bij te praten als we in Wijk aan Zee zijn. Groetjes Ger(ar)da.

 6. Gefeliciteerd Cees ,we hebben onwijs genoten van al je verhalen , en mooie foto’s ,het was voor mij het rust puntje van de dag ,onder het genot van ’n kopje koffie ff je verslag lezen ,maar top dat je het gehaald hebt !
  Cees geniet van de laatste paar dagen .!
  Groetjes Henk& Agnes .

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.