Na een goed ontbijt ben ik vertrokken richting het zuiden. Het kanaal van gisteren vervolgt naar Gare de l’Est in het centrum van Parijs.

Het is natuurlijk zondag en het was prachtig weer dat hielp allemaal mee om een super passage door Parijs te maken. Het was de mooiste rit die je je kan voorstellen. Prachtige fietspaden door het centrum leiden je langs Musée National, Notre Dame, Centre Pompidou, Jardin du Luxembourg, Observatoire  de Paris, Port Orleans etc. Uiteindelijk nog langs een mega begraafplaats gefietst waarvan de naam me ontschoten is.

Aan de Avenue Saint-Jacques heb ik bij de Jacques kerk een stempel gehaald. De kerk zat vol gelovigen, een oude dame bracht me naar de sacristi alwaar ik de stempel kreeg, de pastoor memoreerde mijn bestemming. De mensen gingen nog net niet klappen, schijnbaar komen er niet veel pelgrims langs op Zondag.
Wat mij opviel, was dat mensen onderweg veel wilde weten over mijn bestemming etc. Nu is het zondag en er zijn veel mensen in parken daar waar de paden later doorheen liepen. En ook heel veel trimmers.

image

Het antwoord kwam van een aardige man die mij vertelde dat de locale EO zaterdag avond een documentaire heeft uitgezonden over Nederland fietsland en ook dat er relatief veel nederlandse lange afstand fietsers zijn. Maar dat terzijde.

De route liep weer langs riviertjes door natuurgebieden en langs eeuwenoude dorpjes. Daar waren de wegen regelmatig versperd door dorps feesten markten en andere gebeurtenissen. Ik heb het vandaag rustig aangedaan, vooral van Parijs heb ik erg genoten, als je ooit eens de kans krijgt ga dan op zondag ochtend door Parijs fietsen.

Ik ben gestopt in Étampes, volgens mijn informatie zou er een gezellig hotelletje zijn, maar die heeft een nieuwe patron en is heel duur geworden. Nu zit ik in het locale Ibis hotel, niet zoals een pelgrim behoord te doen maar zo fanatiek ben ik nu ook weer niet.

Het is luxe. Pittig aan de prijs maarja het is zondag en het ligt in het gezellige centrum. Dus vanavond eten en een pintje en daarna lekker slapen.

Afgelopen nacht was er in het hotel in Parijs waar ik verbleef een feestje, niet erg wat rumoer , iedereen viert wel eens wat. Alleen was het jammer dat een of andere grapjas om 3 uur ’s nachts het brandalarm activeerde. Daarna hoor je alles en slaap je niet meer. Je bent dan wel lekker vroeg aan het ontbijt.

 

3 thoughts on “Étampes, Frankrijk

  1. He cees ik zie dat het goed met je gaat . Ik heb al je stukjes gelezen en de fotos gezien dat met die lekke band was wel grappig dus geen pomp meer uitlenen . Heb je al zure benen zal wel niet want je bent een goed getraind man veel succes nog even . Ik laat nog wel wat van me horen groetjes hugo

  2. This supplement Is in fact Magnificent…Commitment Is usually that Given that the SEQUIN Cannot really Fold It is really UNnice In the rear of The particular Calf. Another Fluffy cheap maplestory mesos http://www.u7buy.com/maplestory/ Can potentially Lace For your personal Every and every Transition However these Should not. Actually A truly Beautiful Order.I prefer These items

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.