Allereerst een rectificatie op de tunnel van gisteren, deze was geen 1,10 maar 1.100 meter lang.

Vinger foto in Puenta de Reina
Vinger foto in Puenta de Reina

Het heeft het flink  gewaaid in Tiebas en omdat het dorp bovenop een berg gebouwd is was het goed te horen. Afijn vanmorgen om 08.30 uur schrok ik wakker en omdat er geen ontbijt geserveerd werd zat ik om 09:00 uur op de fiets.

eerste bestemming voor vandaag was Pamplona, voor een ontbijt op Plaza del Castillo. Het smaakte voortreffelijk, vervolgens heb ik een mooie stempel gehaald in de kerk Parroquia de San Saturnino. Hiervoor moest ik een dame benaderen die bij het altaar aan het klussen was, zij haalde er weer een oude man bij die ook ergens een taak had, deze opende een hele dikke houten deur en voerde me door hele mooie gangen naar een kantoortje alwaar ik met enig ceremonie een mooie stempel in mijn credical kreeg. Vervolgens weer de zelfde weg terug en snel naar buiten.

Gelijk heb ik Pamplona bekeken en om 13:00 uur ben ik weer verder gegaan. Bij de uitval weg richting de route zaten Cor en Hans op een bankje te lunchen. Natuurlijk hebben we de wederzijdse belevenissen uitgewisseld. Om 15.00 uur passeerde we (we gingen samen verder) mijn overnachtingsplek in Tiebas op 2 kilometer afstand.

imageOnderweg heb ik nog een colaatje gedronken in Puenta la Reina, op het terras zat nog een stel Nederlandse jongens uit Eindhoven. Dat betekende natuurlijk weer bijpraten en ervaringen uitwisselen.

Uiteindelijk ben ik beland in Estella in een mooi hostal midden in het centrum. De oude vrouw die de balie bemand heeft zojuist mijn kleding op gehaald om te wassen. Het zal haar bijverdienste zijn.
Om 09:00 uur vanavond komt zij het weer afleveren. Al met al weer een prima dag, iets kouder dan de afgelopen dagen 22°C maar nog steeds binnen de Camino norm. Wel stond er veel wind, ook alweer een voordeel, nu hoefden ik minder te remmen tijdens afdalingen, want het gaat nog steeds veel berg op en berg af.

De beroemde brug van La Reina
De beroemde brug van La Reina

6 thoughts on “Estella, Spanje

 1. Eunate ben je al gepasseerd. Je komt als fietser toch over andere wegen denk ik. Vergeet niet om morgen wat wijn te tappen bij het wijnhuis Bodegas Irache. Dat is toch wel speciaal een waterkraantje en daarnaast een wijntap gratis voor de pelgrims.

 2. Ha Cees, wat een borreltje bij tante Aat allemaal niet teweeg kan brengen! Je zussen waren zo vol trots over je aan het vertellen dat nu de hele familie achter de computer is gedoken om je reis te volgen. Wat ontzettend goed van je dat je dat hele stuk fietst. Het lijkt mij geweldig om overal nieuwe mensen te ontmoeten en, zoals je zelf al aangeeft, met iedereen een hapje te eten en een drankje te drinken. Lekker in je eigen tempo door die prachtige gebieden fietsen. En volgens mij is dat tempo behoorlijk hoog. Ik las dat je het een keer rustig aan deed en maar 76 kilometer had gereden. Zo’n traject heb ik in mijn hele leven nog nooit op één dag gefietst. En wat leuk dat je overal binnen wordt gevraagd als ze zien dat je een pelgrim bent. Krijg je er niet af en toe genoeg van om op de fiets te zitten? Geen zadelpijn of kramp in je kuiten? Het lijkt mij een heel bijzondere ervaring waar je straks nog lang van kunt nagenieten. Leuk te lezen dat je in Pamplona was, daar ben ik ook een keer geweest. Mooie plek met heerlijke streekgerechten waar heeeel veel knoflook in verwerkt wordt. Veel plezier nog met het vervolg van je reis. Groeten van je nicht Marga (en moeder Gré).

 3. Wat mooi Cees, prachtig de foto’s, al die mooi dorpjes waar je doorheen fietst,en wat fijn nu eens een keer niet zelf wassen, lekker makkelijk voor je.
  Leuk Cees al die reacties van familie, je krijgt steeds meer volgers, iedereen geniet van je verhalen, en foto’s. Doe voorzichtig en totdat volgende keer. Groetjes John en Annelies

 4. Hallo Cees,wat stuur je toch een prachtige foto’s.
  We genieten van je avonturen.
  Alsof we zelf ook mee_fietsen.

  Groetjes van Frank,Moon en Nick.

 5. He cees mooie kerken mooie natuur prachtige brug je ziet er gelukkig uit ondanks al die inspanning vergeet je niet een kaarsje voor ons op te steken dat hier alles maar goed mag gaan groetjes hugo en marjon

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.