Gisteren in het hotelletje in Labouheyre hebben we nog tot laat buiten gezeten, het was schitterend weer en er waren meerdere pelgrims.

imageIk had een kamer gekregen voor 4 personen, omdat er twee Duitse jongens (backpackers) geen kamer meer konden krijgen heb ik ze maar op de kamer genomen. Gelukkig snurkten ze niet.

Vanmorgen ontbeten en op weg gegaan naar Dax. Wederom een mooie route, het was wel wat saaier dan de afgelopen dagen. Het ging voornamelijk over vlakke wegen en door uitgestrekte bossen.

Er waren wel leuke plaatsen welke ik passeerde. In een van de plaatsen trof ik weer op een terras de twee Belgische jongens, welke ik eerder al ontmoet had. Het was weer even gezellig bijpraten.

Aan het eind van de dag, de laatste 20 km heb ik wel veel last gehad van het hoge water, regelmatig moest ik door grote plassen en over ondergelopen wegen rijden. Op een gegeven moment werd het zo diep dat ik terug moest en een alternatieve route moest zoeken…. Dat viel niet eens mee, maar het is uiteindelijk toch weer gelukt.

imageVandaag verder rustig aangedaan en maar 76 km gereden, ik was mooi op tijd in Dax en heb nu een goed hotel in het centrum. Toen kon ik mooi mijn horloge laten drogen bij een horloge maker. De  beste man is ruim drie kwartier bezig geweest en toch wilde hij van betalen niets weten, pelgrim zijn heeft toch zijn voordelen.

Ook onderweg krijg je veel belangstelling je knoopt spontaan leuke gesprekken aan en ze willen ook veel weten. Vreemd hoor. Stopt er ineens een auto naast je en gaat de bestuurder vragen hoelang je onderweg bent en waar je begonnen bent. Het wordt steeds leuker en het gaat ook steeds makkelijker. Het pelgrimeren leeft ook onder de bevolking.

De afgelopen dagen zijn enige dag berichtjes niet aangekomen op de site. Ik zal proberen ze alsnog te verzenden, ben natuurlijk erg afhankelijk van WiFi-verbindingen, dat hier nog geen gemeen goed is. Verder vind ik de reacties van jullie erg fijn en leuk om te lezen, ga zo door.

8 thoughts on “Dax, Frankrijk

 1. hey ome Cees,
  Wat een belevenissen ,mooi om te lezen en erg leuk dat er ook onderweg mensen zijn die geïnteresseerd zijn in u tocht.We blijven u volgen !!!
  Groetjes uit Schagen. Patrick Lilian Max en Sil

 2. Hoi Cees

  Werkt het weer wel ’n beetje mee ? het ziet er allemaal zo nat uit !
  Maar fijn dat je het zo naar je zin hebt ,geniet er van , tot de volgende mail
  Groetjes
  Henk en Agnes

 3. Hoi Cees,
  Gaat het goed met jou ome Cees nou hoe je altijd zegt,
  ( heel sympathiek en onwijs goed ) ik wens je heel veel sucses
  en bonne chouce .
  Met vriendelijke groet ICL ploeg C

  PS : kan je geen DONER VINDEN ZONDER SLA.

 4. Wat fijn Cees dat het steeds makkelijker voor je wordt, ik dacht juist zwaarder als ik de wegen zo zie, en wat bijzonder al die belangstelling voor pelgrims, maakt het toch wel heel speciaal zeg! Is het natuurlijk ook, het is niet niks zo’n eind fietsen, dat doe je toch maar! wij vinden het geweldig van je en vertellen aan iedereen die het horen wil over jouw avontuur, doe voorzichtig en goed uitkijken, wij zien uit naar je volgende verlag. Doei Cees! Groetjes van John en Annelies

 5. Bonjour monsieur Cees.
  Je gaat super snel,al bijna in Spanje.Nu kom je diverse bergen tegen,
  maar daar zijn je kuitjes wel aan gewend.Super gespierde benen brengen je de berg wel over.
  Groetjes Frank, Moon en Nick.X.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.