Vanmorgen ben ik eerst in de kathedraal een stempelwezen halen, dat kon pas na 10:00 uur, dus heb ik eerst lekker uitgeslapen en uitgebreid ontbeten.

image

Na het ontbijt heb ik een weg de stad uit gezocht om weer op de route naar het zuiden te komen. Het was best benauwd vandaag en de klimmetjes waren ook best pittig… Het stond dus al snel vast dat het geen lange dag zou worden.

Om 13:00 uur heb ik in het mooie stadje Aubeterre een lunch genuttigd en toen even een rondje door het stadje gelopen. Het was er heel erg mooi en gezellig. Er was een eeuwenoude gebedsruimte (ze noemde het kathedraal) uitgehakt in de berg. Binnen is er ook een begraafplaats.

En uit de opgravingen blijkt dat er vroeger lokale en vreemde skeletten zijn begraven. Omdat het op de eeuwenoude pelgrim route ligt denkt men dat het toen al zwaar was om naar Santiago te gaan. Moet je nagaan.Ik mocht er wel gratis in, niet om een graf uit te zoeken natuurlijk, maar een credencial. Dit heeft ook weer zijn voordelen.

image

Ter plekken heb ik ook gelijk een slaapplaats gezocht. Het is deze keer een stacaravan want die had ik nog niet gehad. 😉 Daarna heb ik wat inkopen gedaan en toen ik terug was en wat aan mijn fiets zat te klooien kwamen Anneke en Wouter weer aanfietsen. Dezelfde mensen die ik 4 dagen geleden ontmoet heb. Ze hebben een kamertje gehuurd ook op deze camping. Straks gaan we even gezellig een hapje eten en bij praten.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.