Na een goede nachtrust en een uitgebreid ontbijt vanmorgen om 09.00 uur vertrokken. Het is geweldig weer om te fietsen, lekker zonnetje maar wel wat fris en het belangrijkste ik heb de wind in de rug.

imageIk ging als een speer door het glooiende landschap, uitgebreide graanvelden, mooie bossen en dorpen. Uiteindelijk heb ik mijn stempel gehaald in de kathedraal van Orleans. Ik had wel een goed moment voor gekozen. Er liepen wat toeristen rond en verder niemand, ik zoeken of ik ergens een belletje of deur vond, maar mooi niet.

Ik had de moed al opgegeven toen een mannetje de kathedraal binnen kwam die duidelijk geen toerist was. Het was een geestelijke die mij dan ook de stempel gaf. Daarna nog wat rondgekeken in deze schitterende stad aan de Loire en wat fruit gekocht.

Hierna volgde was een supermooie route langs de Loire over een dijk met de zon in mijn gezicht en de wind in mijn rug. Slingerend langs de meanderende rivier kwam ik om ongeveer 16.00 uur in Beaugency aan. Ook weer zo, n hele oude stad met heel veel historie en heel toeristen. Na aankomst heb ik een hotel gezocht, maar die waren nog ouder dan de stad zelf volgens mij.

imageNu zit voor het eerst van mijn leven in een jeugdherberg (zal wel met mijn leeftijd te maken hebben). Het is echter heel mooi, schoon en ik heb een mooie kamer met douche en toilet. Ik ben vandaag veel vakantie fietsers tegen gekomen en gepasseerd en ook gesproken. Interresante gesprekken voer je zo al fietsende voort. Ook viel het mij op dat er zoveel eekhoors liepen bij de graanakkers, ze lagen of zaten op het warme asfalt met geen bomen in de omgeving. De wegen zijn overigens buitengewoon goed, verkeer rijdt er bijna niet op.

Als je richting het zuiden met de auto door Frankrijk jakkert kan je jezelf haast niet voorstellen hoe mooi en rustig het ook kan zijn. Morgen ga ik richting Tours, dan zit het eerste gedeelte er alweer op.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.