Ook vandaag weer vele keren het hiet bekende Buen Camino gehoord. Dat is de gewoonte evenals het toeteren en hand opsteken door veel automobilisten. Het was wederom een schitterende dag, mooi weer en in tegenstelling van de afgelopen twee dagen weer eens een afwisselde route met slingerwegen en klimmetjes. Ook in tegenstelling van wat achter mij ligt wordt het landschap droger of gewoon dor. De landbouwgebieden worden goed besproeid waarbij het water door ontelbare irrigatie kanaaltje wordt aangevoerd.

Tijdens een koffiepauze genoten van het lekker Oudnederlands gepraat met een groep Zuid Afrikanen, uit Kaapstap. Zij doen de camino georganiseerd. Uitgerekend de stad waar ik veel kwam met m/s North Pole. Ik weet aardig wat van de stad en z’n omgeving. Het was dus lekker praten, zij waren ook zeer geïnteresseerd in hun roots, Nederland dus.

De wereld beroemde brug over de Órbigo rivier
De wereld beroemde brug over de Órbigo rivier

Weer verder fietsend kwam ik over de wereld beroemde brug over de Órbigo rivier in de bekende plaats Hospital de Órbigo. Deze oude Romeinse brug met 18 bogen kwam een paar weken voor Christus gereed. Dat merk je ook als je er overheen rijdt. Je kunt de bouwers echter niets kwalijk nemen, zij konden ook niet weten dat 2013 jaar later een nederlander er met zijn fiets overheen zou gaan.

Na nog wat ander mooie plaatsen bezocht te hebben, kwam ik om 14:45 uur aan in het mooie stadje Astorga. Toen ik aan kwam ging net de weekmarkt afbreken. Het centrum was wederom erg mooi. Ik vond onderdak in een auberque boven op een heuvel waar een ontzettend steil weggetje naar toe leidde. De hele stad ligt hoog en is ommuurd.

Astorga
Uitzicht vanuit mijn kamper op het mooie stadje Astorga is volledig ommuurd.

De auberque diende vroeger als nonnenklooster en gedeeltelijk een refugio. De nonnen zijn 20 jaar terug vertrokken en ik slaap nu in één van de kamers. Ik slaap daar samen nog drie Spanjolen want het zijn 4 persoons kamers. Zie de foto die is gemaakt vanuit mijn kamer.

Morgen wil ik iets eerder vertrekken, het wordt best klimmen, op 1.504 meter staat Cruz de Ferro daar kan ik eindelijk die kei kwijt van 25 kilo die ik de hele reis al mee sjouw.

De bergen komen al een paar dagen steeds dichterbij en de besneeuwde toppen zijn goed zichtbaar. Nog even een huishoudelijke mededeling… Ik zit deze berichtjes te typen op het scherm van een 7″tablet er kan dus wel eens een schrijf foutje ontstaan.

image

7 thoughts on “Astorga, Spanje

 1. Halo Cees,
  Weer een mooi verhaal vandaag en mooie foto’s.
  En dat van die steen geloof ik niet hoor, althans van die kilo’s. En mocht het wel waar zijn, dan wordt het tijd voor een goed gesprek als je terug bent.
  Ik ga voorlopig uit van een grapcase.
  Groet en goede reis verder.

 2. Cees, die brug zit me dwars. Zullen we her Europese
  Parlement inlichten?? Dit is te gek voor woorden.kutbrug voor Cees?
  Kijk vanavond indien mogelijk Knevel en van de Brinck..
  Ik ga het aan kaarten.
  Maar alle gekheid het zijn mooie belevenissen en leuk om te lezen.
  Gr. Jan en Marion

 3. Cees , mooie verhalen en foto’s zou er jaloers op worden
  helaas ben ik niet zo een fietser maar op deze manier
  krijg ik toch nog wat mee van de pelgrimstocht

  gr michel

 4. Yoh Pa,

  Wat doe je in godsnaam (lekker toepasselijk woord, dacht ik zo), met de North Pole in Zuid-Afrika. Vind je het gek dat die poolkappen smelten..?! Zitten wij straks weer met hoog water maar daar heb jij dan weer een mooie brug voor gevonden waar het water onderdoor kan (staat nu toch nog droog zie ik). Zo gezien is de circel weer rond en hadden die bruggenbouwers van een paar weken voor Christus het maar mooi optijd voorzien.

  Nouja, genoeg zinloos geouwehoer. Mooi verslag weer en keurige foto’s. Ga zo door en zoals de band Nazareth ooit bezong:

  My white bicycle, my white bicycle

  Riding all around the street
  Four o’clock and they’re all asleep
  I’m not tired and it’s so late
  Moving fast everything looks great.

  My white bicycle, my white bicycle

  See that man, he’s all alone
  Looks so happy but he’s far from home
  Ring my bell, smile at him
  Better kick over his garbage bin

  The rain comes down but I don’t care
  The wind is blowing in my hair
  Seagulls flying in the air

  Gr. Jos

 5. Buenos dias ome Cees,

  Wat een geweldig verslag weer, erg leuk om te lezen!
  Misschien dat ik nog eens iets vergelijkbaars met de motor ga doen. Denk alleen dat ik op m’n Harley de bezoekjes aan de kerken over zal moeten slaan om niet een spoor van zich te pletter geschrokken mensen en afgebladderd stucwerk achter te laten.

  Buen viaja y hasta mañana,

  ,

 6. Hallo Cees,
  Wat een mooie plaatjes stuur je weer door.
  We genieten van je leuke belevenissen.

  Goede reis verder.
  Groetjes Frank,Moon en Nick.

 7. Hoi , kees van harte gefeliciteerd je hebt het gehaald! Geweldig wat een prachtige reis heb je gehad! Hopen dat de terugreis ook voorspoedig gaat. Wat heb jij veel mensen ontmoet, en wat een ervaring! Hopelijk gouw tot ziens we kijken naar je uit , dat kun je ons nog veel meer vertellen, groetjes Kees en Thea

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.